Elektriautode maratonist osavõtjad tõmbasid hinge raekoja platsil (1)

Copy

28. augustil kell 9 startis Tallinnast viistteist võistkonda üle-Eestilisele elektriautode suursõidule marsruudil Tallinn–Pärnu–Tartu–Tallinn. Kella 15.30 sisenesid sõidukid mööda Kompanii tänavalt Tartu raekoja platsile.

Elektriautode maraton erineb paljuski tavapärasest autorallist. Kütuse põletamise ning kiiresti sõitmise asemel propageeritakse keskkonnasäästlikku mõtteviisi ning võistlus käib täpsuse peale.

Sõidu Tartu vahefiniš oli laupäeval kell 15.30 ja paar tundi hiljem starditi taas Tallinna poole. Võistlustel osalevad meeskonnad peavad järgima liikluseeskirju ning sõitma välja täpselt sama aja kohtuniku autoga. Kohtuniku null-auto sõidab võimalikult kiiresti, kuid liikluseeskirju järgides võistlejaile n-ö aja ette. Seda aega teada ei anta. Meeskond, kes sõidab null-auto ajale lähima aja, ongi võitja. Mull-autost kiirema aja sõitnud ekipaaž saab miinuseid, sest tõenäoliselt ületas ta kiirust.

Keskkonnasäästliku mõtteviisi ja innovatsiooni propageerimise kõrval mälestatakse tänavuse üritusega kahekordset olümpiapronksi ja Electric Marathon Tallinn – Monte Carlo elektriautode ralli endist peakorraldajat ja endist Monaco Vürstiriigi aukonsulit Jüri Tamme.

Tallinn – Monte Carlo ralli on ajalooline võistlus, mis sai alguse 1930. aastal ja lõppes 1939. aastal seoses Teise maailmasõjaga. Võistluse taaselustasid 2011. aastal Monaco aukonsul Jüri Tamm ja Monaco vürst Albert II kaasaegses võtmes, kus elektrisõidukid võistlevad pikamaa distantsidel järgides liikluseeskirju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles