Kambja vald liitub Tartu rattaringlusega

Tartu Postimees
Copy
Järgmisel aastal jõuavad Tarti ringlusrattad Kambja valda.
Järgmisel aastal jõuavad Tarti ringlusrattad Kambja valda. Foto: Sille Annuk

Kambja vallavalitsus andis teada, et vald rajab riigi toetuse abil 2023. aasta lõpuks uue kergliiklustee Reolast Laaneni ning ühineb Tartu rattaringlusega.

Kergliiklustee rajatakse Tartu lennuvälja teelõigule. Kui see saab valmis, on võimalik liikuda nii jalgsi kui rattaga Ülenurmele, Tartusse ja Külitsesse.

Samuti ühineb Kambja vald hiljemalt järgmise aasta lõpuks Tartu rattaringlusega, mille raames soetatakse ja paigaldatakse Ülenurmele, Tõrvandisse ja Külitsesse jalgrataste laenutuspunktid. Igas punktis saab olema 15 dokki jalgrataste lukustamiseks ning 10 elektriratast.

Uue kergliiklustee rajamine ja rattaringlusega ühinemine teeb vallaelanike liikumisvõimalused veelgi mitmekesisemaks. Elanikud saavad kergemini jõuda tööle ja kooli, kasutades keskkonnasäästlikumaid transpordivõimalusi. Nii kujunevad ka aktiivsema liikumise harjumused.

Arendustööd saavad teoks tänu maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmele, mille raames toetab riigi tugiteenuste keskus kõiki 15 maakonda nüüdisaegsete võimaluste pakkumisel elanikkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles