Õpilased tirivad õpetajaid lavale tantsima ja laulma

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad Mariliis Maisla (redelil) ja Hanna Heering sättisid eile lavale kangadrapeeringuid, et esinejad täna õhtul kaunilt raamistatud oleksid. Teele Tomson ja Tõnis Eelma on nädal aega proove teinud ja esinemiseks igati valmis.
Korraldajad Mariliis Maisla (redelil) ja Hanna Heering sättisid eile lavale kangadrapeeringuid, et esinejad täna õhtul kaunilt raamistatud oleksid. Teele Tomson ja Tõnis Eelma on nädal aega proove teinud ja esinemiseks igati valmis. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul on Descartes’i lütseumi prožektorid taas suunatud lauljate ja tantsijate paaridele, kelle muudab eriliseks see, et igapäevaelus on ühed teiste õpilased.

Mullu tõi õpilane Mariliis Maisla Tartu koolidesse õpilaste ja õpetajate ühisvõistluse, mis oli varem juba Lähte ühisgümnaasiumis ära proovitud. Konkurss käib laias laastus samamoodi kui «Tantsud tähtedega» televisioonis, kuid pisikeste erinevustega alustades sellest, et suurem osa üritusest toimub kontsertetendustena.

Õpilastest ja õpetajatest koosnevad paarid võivad ise valida, kas nad tahavad laulda või tantsida, ka ei ole olulised täiuseni lihvitud oskused, vaid show ja meelelahutus, mida publikule pakkuda.

Tantsijast lauljaks

Eelmisel aastal tantsijana osalenud Hanna Heering rääkis, et tänavu otsustas ta proovida pigem korraldamist, sest proovide tegemine ja harjutamine võttis väga palju aega.

Tema toonane partner, Descartes’i lütseumi gümnaasiumiastme juht ja informaatikaõpetaja Tõnis Eelma pidi seetõttu omale uue kaaslase leidma.

Kas ta üldse tahtis uuesti osaleda, jääb saladuseks, sest nagu tema ja uue partneri Teele Tomsoni süüdistavad sõrmed viitavad, tegi korraldaja Maisla otsuse nende eest.

Seekord on ülesanne Eelma sõnul tuhat korda raskem; kuna tema esinemiskaaslane on väga hea laulja, kes osales ka Karlova superstaari konkursil, tuleb ka temal laulda – see pole aga sugugi tema tugev külg.

Tiitleid ei ole Eelmal vaja jahtima minna, sest eelmisel korral õnnestus tal juba koos Heeringiga saada parima tantsupaari aunimetus. Partner Tomson aga lükkas kiirelt ja konkreetselt ümber tema hapra lootuse seekord ehk lihtsamalt pääseda.

«Peab ikka proovima ja endast kõik andma,» kinnitas Tomson oma õpetajale, et eesmärgiks pole mitte ainult viimaseks jäämist vältida, vaid võita.

Lihtsam korraldada

Mariliis Maisla sõnul on korraldamine tänavu tunduvalt lihtsam, sest Euroopa Noorte programmile kirjutati projekt ning nendelt tuli ka rahaline toetus.

Siiski tuleb kõigil kontsertidele tulijatel tasuda sümboolne piletihind üks euro. Ühest küljest sellepärast, et niisuguste ürituse korraldamiseks pole raha kunagi liiga palju, teisalt aga paneb pilet inimesi üritust pisut rohkem väärtustama.

Tänaõhtusel esinemisel veel väljalangejaid ei ole, kuid alates järgmisest nädalast hääletatakse iga kord nõrgima show’ga esinenud paarid välja. Tänaseks said esinejad valida laulud-tantsud piiranguteta, edaspidi kuulutatakse aga iga show' lõpus välja kindel teema.

Ürituse finaal on juba kuu aja pärast – naistepäeva õhtul, kui tiitlite pärast võistlevad neli parimate lauljate ja tantsijate paari.

Laulud ja tantsud õpetajatega

• Võistleb kümme paari Tartu ja Tartumaa koolidest, neist viis tantsivad ja viis laulavad.

• Osalevad Descartes’i lütseum, Tamme, Poska ja kommertsgümnaasium ning Lähte ühisgümnaasium.

• Voorud on Descartes’i lütseumi aulas 9., 16. ja 23. veebruaril ning 1. ja 8. märtsil kell 18. Pilet maksab 1 €.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles