Irja Alakivi: jube tegu linnalooduse vastu Ihastes (2)

, tartlane
Copy
Irja Alakivi
Irja Alakivi Foto: Tairo Lutter

Endine kõrge linnaametnik, nüüdne demokraatlikke linnaplaneerimisviise unustav ja eirav ettevõtja ning temale kuuluv ettevõte Paju Arendus alustasid 6. augustil jubedat tegevust Tartu linnalooduse väärisalal, Ihaste tee 18 kinnistul – Tartu rohevõrgustikku kuuluval 22 hektari suurusel tugialal, kus kasvab parimas eas kaasik, kus on tuvastatud kaitsealuseid taimeliike ning kus on rikas elustik. Ihaste on küll aedlinn, kuid metsaloodust on Tartus väga vähe ja metsalooduse pakutavaid hüvesid vajavad nii Ihaste kui ka lähedal asuva Annelinna elanikud.

Kuidas on selline raie võimalik ennast targaks linnaks nimetavas linnas, teadmistepõhist arengut sõnades väärtustavas, kuid tegudes hülgavas linnas? Lageraiet tehakse suurel kinnistul, kus puudub detailplaneering. Uskumatu, et see saab toimuda Tartu linnas! Uskumatu, et lageraiet tehakse kinnistul, kus ei ole tehtud keskkonnamõju hindamist ega keskkonnamõju strateegilist hindamist.

Minu põgus pilguheit Ihaste 18 kinnistul loodusvastase teoni viinud planeerimistegevusse ja arengusuundadesse näitas järgmist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles