Parkimistöötajate rallipäev: kord päevas soe söök, üle 12 tunni jalgel ning rõõm inimestest

Lenel Karu
, reporter
Copy
Kulbilohu pealtvaatamisalal korraldavad parkimist täna Karl-Martin Zopp ja Lisell Toomla, kelle kõige lühemad tööpäevad siiani on olnud 12 tundi.
Kulbilohu pealtvaatamisalal korraldavad parkimist täna Karl-Martin Zopp ja Lisell Toomla, kelle kõige lühemad tööpäevad siiani on olnud 12 tundi. Foto: Kristjan Teedema

Terve Rally Estonia meeskond koosneb ligi 3000 inimesest, kelle hulgas on palju ka oranžide või helekollaste vestidega turvatöötajaid. Nad juhatavad inimesi kiiruskatsetele, vajadusel abistavad soovitusega ja toetavad hea sõnaga ning halvimal juhul peavad mõne tulijaga liikluskorralduse üle vaidlema.

Kulbilohu pealtvaatamisalal töötavad täna Karl-Martin Zopp ja Lisell Toomla, kelle kõige lühemad tööpäevad on seni olnud 12 tundi. Kõige pikem tööpäev on kestnud ligi 18 tundi, märkis Zopp.

Meeskonnal tuleb ärgata vara ning jõuda kohale enne esimesi rallifänne, kes muuseas võivad saabuda ka kolm tundi enne kiiruskatse algust. «Täna öösel startisime kella kolme paiku,» ütles Toomla. «Magasin öösel ühe tunni, mõni päev olen saanud paar tundi rohkem und,» lisas Zopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles