Tartu kesklinn pakub suvel senisest rohkem vaba aja veetmise võimalusi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Свободный от машин бульвар в Тарту в прошлом году.
Свободный от машин бульвар в Тарту в прошлом году. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kogus aprilli lõpus koostöös ettevõtjate ja kultuuriasutustega suveürituste ideid, et elavdada suvekuudel kesklinna ettevõtlust ja pakkuda nii linlastele kui ka linna külalistele kesklinnas ajaveetmise võimalusi. Ideekorjel jäi sõelale seitse ettevõtmist, mis viiakse ellu suvel Tartu kesklinnas nii autovabaduse puiesteel kui ka selle ümbruses.

Ideekorjes lõi kaasa mitukümmend osalejat ning selle tulemusel sündis seitse linnaruumi elavdavat ettevõtmist, mida linnavalitsus toetab kokku kuni 50 000 euroga.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et sellisel kujul ideekorje oli linnas kasutusel esimest korda ja kuna sellest sündis ridamisi uusi mõtteid, on algatus igati korda läinud. «Suur hulk teenindussektori ettevõtteid ei ole juba pikemat aega saanud normaalselt tegutseda ja see on nii linna kui ka ettevõtjate ühine huvi, et eelseisval suvel kujuneks nende tegevus võimalikult edukaks. Usume ja loodame, et uued atraktiivsed ettevõtmised toovad nii tartlased kui ka meie külalised linna suve nautima,» lausus Tamm.

Ideid aitas koguda 30 ettevõtjat ja valdkonna eksperti. Ühisest ajurünnakust koorus seitse mõtet, mida veavad eest Tartu ettevõtjad ja millele pakub Tartu linnavalitsus tuge nii rahaliselt kui ka turundustegevustega.

Ideekorjel sõelale jäänud ettevõtmised

-  Rüütli Risti meelelahutusprogramm (oli ka eelmisel suvel).

- Emajõe Riviera ehk igakuised päikeseloojangukontserdid jõekaldal Väikse Kuuba juures.

- Elektriteatri kinoõhtud restoran Pepe’se suveaias.

- Nelja rahvusköögi maitsed ning mitmesugused kultuuritöötoad autovabaduse puiesteel.

- Emajõe kultuurisadam ehk kontserdilava Emajõe vasakkaldal koos publikualaga.

- Emajõe vasaku kalda piknikuala, endise ööklubi Atlantise, praeguse Shate tantsukooli maja lähistel. Kohapeal on võimalik osta ka piknikukorve.

- Tartu muuseumide ühisala autovabaduse puiesteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles