ÜLESKUTSE Esita linnaarhitektile küsimus keskparki kavandatava kultuurikeskuse kohta (17)

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus.
Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus. Foto: Sille Annuk

Viimastel päevadel on nii leheveergudel kui sotsiaalmeedias taas tublisti kõne- ja vaidlusainet pakkunud Tartu praeguste juhtide poolt Küüni tänava ja Vabaduse puiestee vahele jäävasse keskparki kavandatav südalinna kultuurikeskus ehk Süku.

Mitmel pool arutletakse aina elavamalt selle üle, kas Tartu kunstimuuseumi ja linnaraamatukogu koduks mõeldud hoone vääriks käsitlemist riiklikult tähtsa kultuuriobjektina, mille ehitamist sobiks rahastada kultuurkapitali toel.

Kohalikul tasandil on seni rohkem vaieldud selle üle, kas keskpark saab üldse olla aktsepteeritav uusehitise asupaik. Kas ja kui palju tuleks selle nimel puid ja muud rohelust ohverdada? Miks me ei võiks oma parke sootuks rahule jätta? Kas Sükule sobiks mõni teine koht? Millised võimalused on tänapäeval ühendada linnahaljastust arhitektuuriga?

Nendele ja mitmetele teistele küsimustele vastab teisipäeval kell 13 Kuku raadios otse-eetrisse minevas saates «Vahetund Tartu Postimehega» linnaarhitekt Tõnis Arjus. Saatejuht on Rannar Raba.

Kui soovid linnaarhitektile oma küsimuse läkitada, jäta see käesoleva uudise kommentaariumisse või kirjuta aadressile rannar.raba@postimees.ee.

«Vahetund Tartu Postimehega» on Kuku Tartu sagedusel (100,2 MHz) ja Otepää sagedusel (102,4 MHz) otse-eetris igal teisipäeval kell 13. Seda saab järele kuulata raadiojaama veebilehelt ja nutirakendusest, samuti Spotify keskkonnas ning iPodcastina.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles