Tartu kavandab tuleva aasta eelarve mahuks 214 miljonit eurot

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

​Tartu volikogu komisjonid hakkavad sel nädalal arutama Tartu tuleva aasta eelarve eelnõu, mille kogumaht on 214 miljonit eurot. Eelnõu järgi on eelarve maht 2,8 protsenti suurem võrreldes mullu detsembris vastu võetud tänavuse eelarvega ja 3,3 protsenti enam koroonapandeemia tõttu kärbitud eelarvest, mille suurus on 207,5 miljonit eurot.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 160 miljonit eurot, kulud vähenevad võrreldes tänavuse täpsustatud eelarvega 0,2 protsenti. Põhitegevuse tulud kasvavad kiiremini kui põhitegevuse kulud ja nendeks ennustatakse 170 miljonit eurot.

Uusi laene on plaanis võtta 5,5 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse kuludeks planeeritakse kokku 35,1 miljonit eurot.

Järgmisel aastal on suuremad investeeringud kavandatud teede ja tänavate korrastamiseks, haridusasutuste projekteerimiseks ja renoveerimisteks ning ka sotsiaalhoolekande taristu arendamiseks.

Jätkub Riia viadukti ja tunnelite ehitus ning Vaksali tn - EMÜ - Waldorfkooli jalgratta- ja jalgtee ehitus. Valmib Annemõisa 1a jalgpallihall. Korrastatakse Annelinna, Jaamamõisa, Ränilinna, Veeriku linnaosa tänavavalgustust. Rajatakse üldhooldekodu aadressile Nõlvaku 10 ning Tüve tänavale sotsiaalüürimajad. Algab  Meelespea ja Ristikheina lasteaia rekonstrueerimine. Eelarves on ka Ploomi 1 lasteaia rekonstrueerimine Kroonuaia kooli tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles