Tartumaale lisandus kaheksa positiivset testi

Tartu Postimees
Copy
Tartu tänavapilt novembris 2020.
Tartu tänavapilt novembris 2020. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2553 koroonaproovi, millest 128 (5,0 protsenti) osutus positiivseks. 8 nakatunut lisandus Tartu maakonda.

Tartumaale lisandunud ühe juhtumi puhul on tegemist nakatumisega perekontaktis ja teisel juhul kandus nakkus edasi töökontaktis. Ülejäänud juhtumite asjaolud on esialgu teadmata.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 91 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 10, Raplamaale ja Viljandimaale lisandus 2 positiivset tulemust. Hiiumaale,  Järvamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Pärnumaale, Põlvamaale, Valgamaale lisandus 1 positiivne tulemus. 8 positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 143,8 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 6,7 protsenti.

Harjumaa 91 uuest juhtumist 72 on Tallinnas.

Terviseamet: koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

Eestis on püsiv riigisisene levik. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige teeb murelikuks Harjumaal ja Tallinnas toimuv koroonaviiruse levik.

Testi esimesel võimalusel! Ka väheste haigusnähtude korral pöördu perearsti poole või helista numbril 1220.

Kutsume tööandjaid üles võimaldama töötajatele kaugtöö tegemist, et vähendada kontaktide hulka töökohal. Nakkuse leviku piiramine asutustes on hädavajalik.

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles