Tartumaale lisandus viimase ööpäevaga üheksa koroonapositiivset (5)

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste.
Tartu ülikooli kliinikumi ühendlaboris analüüsitakse koroonateste. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Läinud ööpäeva jooksul tehti Eestis 721 koroonaviiruse testi, millest 13 osutus positiivseks. Suurim hulk ehk üheksa positiivset lisandus Tartumaale, neist seitse Tartu linna. Lisaks tuli juurde kaks koroonapositiivset Tallinnasse ja kaks Ida-Virumaale.

Nelja Tartumaa uue juhtumi puhul on tuvastatud seos 18. juulil Vabanki ööklubis toimunud peoga. Üks Tallinna juhtum on seotud pereringis nakatumisega. Nakatunu elukaaslane käis 18. juulil Vabanki klubis, teise positiivse tulemuse saanud inimese sõbrad käisid Narva Vaba Lava e-spordi võistlusel, kuhu omakorda viis viiruse isik, kes käis samuti Vabanki klubis.

Hetkel on koos Harjumaal asuvate nakatunutega nn Vabanki puhangus 15 inimest, terviseameti kinnitusel võib see arv veel kasvada. Ida-Virumaa nakatunute puhul on ühel juhul Valgevenest sisse toodud juhtumiga ning teisel juhul andis inimene esialgse positiivse proovi haiglasse sattudes, kuid kordustestid olid negatiivsed. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

31. juuli hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi neli inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles