Galerii Ahhaas peeti täiskasvanutele teadusööd ning plahvatusohtliku kontserdi andis Lexsoul Dancemachine

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile peeti Ahhaa teaduskeskuses Ulme hea 18+ pidu, kus uksed avati ainult täiskasvanutele ning külalistele oli varuks põnev programm stand-up etenduste, lasertoa, katseraja ning teiste peadpööritavate atraktsioonidega. Õhtu nael oli Eesti kuulsaim funk-bänd Lexsoul Dancemachine, kes laval ka ise mitu katset tegi.

Ahhaa turundusjuhi Kaisa Hanssoni sõnul on täiskasvanutele suunatud teadusööd Põhjamaades väga populaarsed, kuid Tartus oli see esmakordne. «Eesmärk on näidata, et teadus võib olla huvitav ka täiskasvanutele ning siin saab põnevalt aega veeta. Sel korral sai lapsed koju jätta ja ise majas ringi uudistada,» rääkis Hansson. Eriliseks õhtuks toodi kohale ka täiskasvanute «stressipall» ehk autokere, mida sai lõhkuda ja ennast täiel rinnal välja elada. Külastajad katsetasid oma kokteilisegamisoskusi, lahkasid tarretisest aju, seiklesid lasertoas, vaatasid planetaariumis virmalisi, lõbutsesid pallimeres või avastasid Ahhaa keskuse neid ruume, kuhu muidu ei pääse. 

Lavalt alla ja üles lakke

Tantsulist funki ja souli viljelev ansambel Lexsoul Dancemachine on ainulaadne nähtus nii Eestis kui välismaal. Mehed, kes oma muusikaga on reisinud igas maailma otsas, läksid eile Tartus lavale ilma ühegi vahetu proovita ning andsid rahvale unustamatu kontserdi. Kuna pidu toimus tavapärasest erinevas asukohas, ei saanud teadusest ja ekperimentidest üle ega ümber. Keset kontserti jooksid mõned bändiliikmed ringi rahva seas, sõitsid lae alla või lennutasid wc-paberit. 

Lexsoul Dancemachine, kelle põhikoosseisu kuuluvad Martin Laksberg basskitarril, Joonas Mattias Sarapuu klahvpillidel, Kristen Kütner klahvpillidel ja soolokitarril, Jürgen Kütner kitarril, Caspar Salo trummidel ning solist Robert Linna, plaanivad oma fänne üllatada uue albumiga, aga täpset aega veel lubada ei oska.

«Võin öelda, et see tuleb kindlasti parimate lugudega album, mis meil kunagi olnud. Oleme neid kaua laagerdanud, nende üle arutlenud ja muusikat pidevalt täiendanud. Need lood on konkreetse sihi ja suunaga ning suvi tuleb meie publikule põnev,» rääkis solist Robert Linna. 

Ühtlasi tõmbab bänd juba märtsis saladusloori oma uuelt videolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles