Tartu linnas hukkus öösel tulekahjus inimene

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna öösel hukkus Tartus Hiinalinnas Põhja puiesteel ebaseaduslikult ehitatud aiamajakese põlengus inimene.
Täna öösel hukkus Tartus Hiinalinnas Põhja puiesteel ebaseaduslikult ehitatud aiamajakese põlengus inimene. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ööl vastu teisipäeva hukkus Tartus Põhja puiesteel tulekahjus inimene.

3. jaanuaril kell 00.10 teatati, et Tartu linnas Põhja pst piirkonnas põleb iseehitatud aiamajake. Sündmuskohale sõitsid päästjad Tartu päästekomandost.

Päästetöötajate saabumisel selgus, et väike hoone (mõõtemetega 3x4 meetrit) oli tules praktiliselt hävinud. Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul oli majake juba tulekahju avastades lausleegis. Päästjate saabudes olid hoonest järel ainult tukid.

Kustutustööde käigus leidsid päästjad hukkunud mehe.

Tulekahju puhkes Hiinalinna ebaseaduslikult kerkinud aiamajakeste linnakus, kus praegu püsivalt praktiliselt ei elata. Tuli sai tõenäoliselt alguse lahtise tulega hooletust ümberkäimisest. Detailseid üksikasju on Kiige sõnul väga raske välja selgitada, sest hoone hävis tules täielikult.

Alanud 2012. aastal on see esimene tules hukkunud inimene. Möödunud aastal hukkus Eestis tules kokku 73 inimest.

Copy
Tagasi üles