Startup Dayl selgub tänavune parim äriidee

Tartu Postimees
Copy
Ärifestival Startup Day Tartus.
Ärifestival Startup Day Tartus. Foto: Sille Annuk

Kolmapäeval alguse saanud ärifestivalil Startup Day leiab aset ka võistlus, milles otsitakse parimaid äriideid. Parim idee ja peaauhinna 250 000 euro võitja selgub täna õhtul.

Startup Pitching võistlusest võttis osa 32 meeskonda, kes võistlesid koha eest seitsme parima äriidee seas. Samuti võimaluse eest võita EstBANi juhitava sündikaadi investeering kuni 250 000 eurot või mõni muu lohutusauhind.

Kohtunikud said 32 meeskonna seast valida seitse võistkonda, kes saavad täna Startup Day pealaval võistlustulle astuda. Startup Pitching võistlusel osalevad parimad idufirmad nii Eestist kui ka välismaalt.

Gridio Eestist, kelle eesmärk on kodumajapidamiste muutmine virtuaalseteks elektrijaamadeks. Kodumajapidamises kasutatavate elektriseadmete (katlatest elektrisõidukiteni) liitmine «virtuaalseteks elektrijaamadeks», mis teenivad tarbijatele raha ja aitavad võrku stabiliseerida.

Coldplasmatech Saksamaalt – idufirma, mis on välja töötanud StarTreki-laadse meditsiiniseadme, mis tekitab «külma plasma» – siniselt hõõguva, ioniseeritud gaasi, mis on bioaktiivne. Meditsiiniseade, haavasideme kujuline aplikaator, toodab seda gaasi krooniliste haavade raviks ja putukate tapmiseks.

PayQin Inglismaalt on töötanud välja e-rahakoti, millesse on sisse ehitatud virtuaalne Visa-kaart, mis on rahastatav mobiilse rahaga. Nii lubatakse inimestel maksta ja veebimakseid vastu võtta panga vahenduseta mobiilirakenduse kaudu.

Lumebot Eestist töötas välja isesõitvad tänavapuhastusrobotid, mida on enam kui kümme korda odavam teha kui tänapäeva rasketehnikat. Pideva kohapealse töö kaudu suudab Lumebot parklad, kõnniteed ja jalutusrajad ööpäev ringi puhtad hoida, ilma et kliendid peaksid sisendeid lisama.

Edumus Eestist aitab töötavatel spetsialistidel minna kooli ja õpetada ühte klassi, ühte ainet korraga. Töötavatele professionaalidele on Edumus enesearenguprogramm juhtimis- ja koolitusoskuste õppimiseks ning harjutamiseks.

Jeff App Lätist võtab traditsiooniliste krediidiandmete puudumisel kasutusele kõik, mis inimestel olemas on: seadme metaandmed, geograafilise asukoha, kontaktinformatsiooni, käitumisharjumused, kolmanda osapoole andmed ja muu ning loob alternatiivseid krediidiskoore, et aidata inimesi, kellel on raske saada pangast laene.

Autom8 Eestist, mille 52 Hertz kasutab NLP-Deep Learning koodi turvaaukude tuvastamiseks. See leiab rakenduste turvalisuse turul vea üles tundide või isegi päevade asemel sekunditega. 

Seitse parimat ettevõtet on reastatud juhuslikus järjekorras.

Auhinnad, mille nimel meeskonnad võistlevad:

  • 10 000 eurot osaluse vaba raha Swedbankilt
  • EstBANi juhitava sündikaadi investeering, kuni 250 000 eurot
  • 5000 eurot osaluse vaba raha RIA.com’ilt
  • Piletid TechCrunch Disruptile San Franciscos
  • Piletid Tera Venturesi poolt Summit Summit’ile Islandil
  • 5000 euro väärtuses Soraineni juriidilist nõustamist
  • Piletid NOAH Berliini konverentsile
  • Cloudvisor annab 10 000 dollarit AWS-i teenuse krediiti
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles