Vaata pilte: spordihalli kerkib Eesti Laulu lava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurkonkurss Eesti Laul jõuab sel nädalal poolfinaalideni, mis tähendab, et keset Tartu ülikooli spordihalli pallisaali kerkib hiiglaslik lava ning juba neljapäeval astuvad seal üles muusikud, kes ihkavad peavõitu – võimalust esindada oma kodumaad Eurovisiooni lauluvõistlusel. Teine poolfinaal leiab aset laupäeval.

Eesti Laulu valgus- ja lavakunstniku Rene Jõhve sõnul loodavad korraldajad lavaehitusega lõpule jõuda homme lõunaks. Tiim püstitab lava saali keskele ning see võtab enda alla pool põrandaruumist. Ülejäänud parterialale on kavandatud seisukohad, osa publikust istub tribüünidel.

«Aga kuidas see kõik lõpuks välja näeb, ei tea ju isegi. Jooniseid on tehtud palju, aga iga saal on isesugune. Loodame parimat,» rääkis Jõhve. Tema sõnul on juba ette tulnud ootamatusi: näiteks mahtusid valgus- ja heliatribuutika paigaldamiseks vajalikud tõstukid saaliuksest sisse millimeetri pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles