Elektriteater kirjutab armastuskirja maailma linnadele

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis elavast ekstsentrikust vanahärrast jutustav mängufilm «Minu onu» oli 1958. aastal parima võõrkeelse Oscari laureaat. See on viimane film programmis.
Pariisis elavast ekstsentrikust vanahärrast jutustav mängufilm «Minu onu» oli 1958. aastal parima võõrkeelse Oscari laureaat. See on viimane film programmis. Foto: Kaader filmist «Minu onu»

Homsest kuni selle nädala lõpuni näitab Tartu Elektriteater linna- ja arhitektuuriteemalist eriprogrammi «Linnad filmides».

Linastub valik dokumentaal- ja mängufilme, milles on linnal kanda eriline roll. Kavas on filmid, kus on pööratud erilist tähelepanu arhitektuurile ning sellele, kuidas peategelased end ümbritseva linnaga suhtlevad ja linnasid ise loovad.

Dokumentaalfilmid mõtestavad lahti arhitekti rolli ning linnaelanike muresid ja rõõme tänapäevastes linnades. Mängufilmid innustavad linnasid vaatama läbi poeetilise filtri ning küsivad, milline võib olla arhitektuuri mõju meie kehadele ja elustiilile. Filmidele eelnevad sissejuhatused linnaarmastajatest spetsialistidelt.

«Linnad filmides» programmi avaseanss, Taani dokumentaalfilm «Big Time» linastub tasuta tänu Taani suursaatkonnale ja Taani filmiinstituudile ning selle juhatab sisse Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Ülejäänud filmidele on sissepääs piletiga. Osta saab ka eriprogrammi passi.

Programmi kuraator on urbanist Kadri Lind.

KAVA

K 23.01 19.00 «Big time»

N 24.01 19.00 «Ada linnapeaks»

R 25.01 19.00 «Jalgrattavargad»

R 25.01 21.15 «Columbus»

L 26.01 19.00 «Minu Winnipeg»

L 26.01 21.00 «Taevas Berliini kohal»

P 27.01 17.00 «Minu onu»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles