Fotod: rikkis pesumasinast alanud tulekahjus hukkus kaks vanainimest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äksi alevikus Lähte-Elistvere tee ääres asuvas talus oli täna öösel tulekahju, milles hukkusid 85-aastane mees ja 82-aastane naine. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse pesumasina rikkis elektrisüsteemist.

Täna hommikul kella poole üheteistkümne paiku märkas möödasõitja, et ärklikorrusega elumaja katuse alt tuleb suitsu. Kuue minutiga kohale jõudnud päästjad sisenesid kohe majja, kust leiti hukkunud 85-aastane mees. Kustutustööde käigus leiti tunni aja pärast veel hukkunud 82-aastane naine.

Tulekahju kustutati kella 14.25ks. Põlengus said siseruumid tugevaid kuuma- ja veekahjustusi ning maja muutus elamiskõlbmatuks. Kohal käinud menetlusinspektori sõnul oli tulekahju alanud juba öösel ning ilmselt pikemat aega vindunud, kuni seda väljas märgati. Ruumides oli ka suitsuandur, kuid selle töökorras olek kinnitust ei leidnud.

Hommikul hukkus Elva vallas Raigaste külas 71-aastane naine. Kell 9.24 teatati, et Raigastes põleb ühekorruseline elumaja. Päästjate saabudes ulatus leek maja ühest aknast välja. Hoonesse sisenenud pääste suitsusukeldujad tõid välja maja sisemise välisukse juurest leitud 71-aastase hukkunud naisterahva. Majas põles hoiuruumi sisustus. Kuulda oli töötava suitsuanduri häiresignaali. Tulekahju tagajärjel hävis hoiuruum, ülejäänud ruumid said kuuma- ja suitsukahjustusi. Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks avasid päästjad osa karkassmaja välisseinast. Põlengu tekkepõhjuseks oli hooletu suitsetamine. Hukkunud naisel oli kombeks suitsetada hoiuruumis ning ilmselt pudenes tulekahju süüdanud suitsukoni näppude vahelt või kukkus tuhatoosist mööda.

Sel aastal on Eestis tulekahudes hukkunud juba 49 inimest. See on 10 inimest rohkem kui eelmisel aastal kokku. Sageli põhjustab traagiliselt lõppeva tulekahju hooletu suitsetamine või küünla kasutamine, kuid ka kütte- ja elektriseadmetest lähtuvat tuleohtu ei saa alahinnata.

Lõuna päästekeskuse  ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu kutsub üles tellima üksi elavatele eakatele päästjate tasuta kodunõustamisi. «Kui muretsete, et teie eakas naaber või tuttav ei tule oma kodu tuleohutuse tagamisega enam hästi ise toime ja te ise teda aidata ei oska, siis andke nende kodust teada infotelefonil 1524,» ütles Uustalu.

«Päästjad tulevad ja vaatavad kodu ohutuse üle, aitavad leida parandamist vajavad kohad ning paigaldavad vajaduse korral suitsuanduri või vahetavad seadme patarei,» lisas ta.

Päästjate tasuta ohutusnõustamise saab igaüks endalegi tellida päästeala infotelefoni 1524 kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles