Kaks päeva tagasi juhiloa saanud mees põhjustas raske avarii (15)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kell 19.43 juhtus liiklusõnnetus Tartus Raudtee 100 juures, kus sõiduautot Audi 80 juhtinud 18-aastane mees kaotas lumisel teel kontrolli auto üle ning sõitis teelt välja vastu puud. Sõidukis viibis viis inimest ning kiirabi toimetas nad kõik Tartu ülikooli kliinikumi kontrolli.

Politsei selgitas, et sõidukil olid all nõuetele vastavad talverehvid. Roolis olnud noormehe tausta kontrollides ilmnes, et ta sai juhtimisõiguse kaks päeva enne rasket avariid. Ilmselt oli see algaja ja piisava libedasõidu kogemuseta autojuhi eksimus. Juht oli kaine.

Sõidukis oli viis inimest: üks 17-aastane ja neli 18-aastast. Haiglasse viidud viiest noorukist neli lubati pärast kontrolli kodusele ravile. Juhi kõrval istunud 18-aastase nooruki seisund oli raske ja tema jäi haiglaravile. Rängematest vigastustest võis noored päästa see, et neil olid turvavöö kinni.

Politsei lisas, et algaja juht ei suhtunud piisava tähelepanuga talvistesse tee- ja ilmaoludesse ega sõitnud kiirusega, mis oleks sellist avariid või raskemaid tagajärgi aidanud vältida.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles