Sodija ohvriks langesid ka majad kesklinnas (3)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu. Eesti.29NOV18- Paar ööd tagasi Karlova linnaosas möllanud vandaal on jõudnud oma vägitükkidega ka Vanemuise majade seintele.
Tartu. Eesti.29NOV18- Paar ööd tagasi Karlova linnaosas möllanud vandaal on jõudnud oma vägitükkidega ka Vanemuise majade seintele. Foto: Kristjan Teedema

Eilses Tartu Postimehes ilmus artikkel, mis rääkis teisipäeval öösel Karlova linnaosas kolanud vandaalist, kes rikkus värvipritsiga kümmekonna elumaja ja asutuse fassaadid.

Vihjetele tuginedes sai selgeks, et sodija ei piirdunud üksnes Karlova majadega, vaid liikus ka Vanemuise tänaval. Lühikese jalutuskäigu järel oli näha, et vandaal kirjutas majaseintele mitmel korral sõna «beez», millel vaste on slängisõnaraamatus bitch ehk lipakas.

Vanemuise tänaval said kahjustada Jaan Poska gümnaasiumi, Midrimaa lasteaia, Tartu kunstimaja ja mitme kortermaja fassaad. Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi ja Midrimaa lasteaia direktor Mall Krebstein ei olnud sodimisest veel teadlikud. Korteriühistu Vanemuise 8 juhatuse liige Mikk Lilo ütles, et politseisse on avaldus juba tehtud ja hoone fassaadi puhastamiseks hinnapakkumused küsitud. «Aeg on üle vaadata kindlustusleping ja rääkida korteriomanikega,» rääkis Lilo.

Politsei on uurimiseks algatanud menetlust, aga siiani uut infot pole.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles