Tartusse kogunevad Euroopa päästepealikud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa päästepealikud Tartus.
Euroopa päästepealikud Tartus. Foto: Marek Kiik / Lõuna päästekeskus

Sel nädalal võõrustab Tartu Euroopa Liidu päästepealike assotsiatsiooni (FEU - Federation of the European Union Fire Officers Associations) liikmeid. 

Koostööseminaril jagavad organisatsiooni kuuluvate Euroopa riikide piirkondlike päästeasutuste juhid päästeteenistuste arendamise kogemusi ja lepitavad kokku organisatsiooni strateegilised eesmärgid aastani 2030.

«Iga assotsiatsiooni töös osaleva päästepealiku eesmärk on teiste riikide kogemuse toel kujundada oma riigis maksimaalselt efektiivset ja tulemuslikult toimivat päästeteenistust,» selgitas Eesti tuletõrje- ja päästepealike liidu delegaat Margo Klaos. «Teenistust, mis aitab kaasa turvalisuse kasvatamisele ennetustöö, kriisideks valmisoleku ja abi andmise kaudu.»

FEU eesmärgiks on hoogustada ja ühtlustada Euroopa päästeteenistuste arengut. Eesti Päästeameti viimaste aastate edusamme ja järgnevate aastate visiooni tutvustab Tartus Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

22.-24. novembrini kohtuvad assotsiatsiooni kuuluvate riikide piirkondlike päästeteenistuste juhid Tartus V Spa konverentsikeskuses. Sel korral on osalejaid 19 Euroopa riigist, nende hulgas liidu president Chris Addiers`ilt (Belgia) erikutse saanud külalised. Koostööseminaril jagatakse omavahel kogemusi ning arutatakse organisatsiooni eesmärkide üle järgmisel kümnendil, mille tulemusel pannakse kokku ja kiidetakse heaks uus strateegia. Koostööseminaril osalevad Eesti tuletõrje- ja päästepealike liidu esindajatena Margo Klaos ja Mart Haljaste.

FEU tegutseb 1991. aastast ja praegu on organisatsiooni president on Chris Addiers. Liitu kuuluvad 24 Euroopa riigi päästepealikud. 

Eesti poolsed ettekanded Tartu seminaril:

Tarvi Ojala (Päästeameti arendusosakond) «Kõndides kliendi kingades» – kuidas arvestab Päästeamet oma teenuste arendamisel klientide tagasisidet.

Lauri Luht (NATO Küberkaitsekoostöö Keskus) «Küberkaitse strateegilistest väljakutsetest» – küberturvalisuse väljakutsetest.

Tarmo Puolokainen (Tartu Ülikool) «EVAPREM projekt» – ennetustöö tulemuslikkuse hindamise mudeli tutvustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles