TÜ spordihoones peeti 228 sulgpallimatši

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba(punases) ja Helina Rüütel võitsid paarismängu.
Kristin Kuuba(punases) ja Helina Rüütel võitsid paarismängu. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

22. oktoobril peeti TÜ spordihoones Eesti Noorte GP-2, kus osales 154 sulgpllurit üle Eesti.

Medaleid jagati kokku 68 noorele sulgpallurile 5-e vanuseklassi kahes tugevusastmes: poiste ja tüdrukute üksik- ja paarismängus, ning segapaarismängus. 14 sulgpalliväljakul võisteldi 228 mängus, milles mängiti kokku 16223 punkti. Võitjad jagunesid viie klubi vahel: Triiton, Nõo SK, TSK, TÜASK ja Pärnu SK. Võistlust korraldas MTÜTartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi.

U-19 vanuseklassis võitsid Nõo sulgpallineiud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel tüdrukute paarismängus ja Helina koos klubi kaaslase Marten Lepasaarega segapaarismängu (mõlemad finaalid 2:0). Ka poiste üksikmängu finaal kujunes kahegeimiliseks aga poolfinaalid nõudsid võitja selgitamiseks kolme geimi. Hilisem võitja Robert Kasela Nõost võitis poolfinaalis klubikaaslast Mikk Järveoja ja teisis poolfinaalis alistas Sten Rääbis Triitonist Mihkel Taltsi TÜASK-st. Sten ja Mihkel võitsid koos poistepaarismängu finaalis kolmes geimis Nõo poisse Robert Kasela ja Karel Künnapuu.

U-17 poiste üksikmängu finaal oli ka väga tasavägine ning otsustavas kolmandas geimis pani oma paremuse maksma Mihkel Laanes Triitonist 24:22, kes tuli ka võitjaks paarismängus koos klubikaaslase Revo Postiga. Tüdrukute finaalid kujunesid ühepoolseteks: üksikmängu võitis Helina Rüütel ja paarismängu Triitoni esindajad Sale Teesalu ja Marianne Haar.

U-15 poiste seas selgitasid Triitoni poisid võitja. Mikk Õunmaa võitis üksikmängus Andres Roogsoo kahes geimis ja koos tulid ka paarismängu võitjateks. Tüdrukute seas oli samuti kahekordne võitja Edith Rästa Triitonist, kes saavutas esikoha üksikmängus ja segapaarismängus koos Kaspar Suvi-ga (Triiton). Tüdrukutepaarismängu esikoht läks samuti samasse klubisse: Eliise Kikas ja Grete Pall.

U-13 vanuseklassis tuli kahekordseks võitjaks Hannaliina Piho nii tüdrukute üksikmängus kui ka paarismängus koos Karolin Kardmaaga (Triiton). Poiste üksikmängus esikoha saavutas Matis Kaart Triitonist, kes alistas Nõo sulgpalluri Marcus Lõo kolmandas geimis 21:18.

Kõige nooremate sulgpallineiude U-11 esikoht Nõo tüdruk Kirke-Karolin Heiter-le.

Järgmine Noorte GP etapp toimub samuti Tartus 26. ja 27. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles