Emajõgi kerkis ööpäevaga seitse sentimeetrit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast mõningast langust möödunud nädala lõpul on Emajõe veetase Tartus kahe ööpäeva vältel tõusnud koguni kümme sentimeetrit.


Kui eile registreerisid Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi töötajad Tartus Kvissentali linnajaos asuvas hüdromeetriajaamas veetaseme tõusuks kolm sentimeetrit, siis tänase ööga lisandus veel seitse sentimeetrit. Nii on jõgi tervelt kaks meetrit ja 31 sentimeetrit üle mõõdulati nulli ning tavapärasest detsembrikuu veetasemest ligikaudu poolteist meetrit kõrgemal.

Niinimetatud kriitiliseks piiriks loetakse veetaseme kõrgust 32,15 meetrit üle merepinna ehk 2,54 meetrit üle Tartu vaatlusjaama nulli. Sellest veetasemest alates hakkab tagurpidi tööle Supilinna tiigi linnapoolses osas olev kraav.

Täna hommikul kell kuus oli selle piirini jäänud veel 23 sentimeetrit. Jõge peamiselt veega varustavas Võrtsjärves on vee seis viimastel päevadel püsinud stabiilsena.

Jõe moodi Emajõgi
• Täna hommikul ulatus Emajõe veetase Tartus Atlantise vastas olevas mõõtmiskohas 231 sentimeetrit üle mõõdulati nulli. Kuid mida see õigupoolest tähendab - kui sügav vesi siis praegu on?
• Kroonuaia silla all on jalgteid kõvasti uputava vee sügavus 6,5 meetrit.
• Kaarsilla all on Emajõe sügavus praegu neli meetrit.
• Kõige kitsama, Võidu silla all on Emajõgi praegu 8,5 meetrit sügav.
• Sõpruse silla all on jõgi praegu 4,5 meetrit sügav.
Allikas: EMHI hüdroloogia osakonna Lõuna-Eesti sektor

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles