Miks on Tõnissoni plats tihti nii räämas?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnissoni plats läinud nädalavahetusel.
Tõnissoni plats läinud nädalavahetusel. Foto: Erakogu

Tõnissoni platsi heakord jätab soovida. Nimelt märkas kesklinna elanik, et reedeõhtuse pidutsemisega tekkinud prügi polnud platsilt kadunud veel pühapäeva lõunakski. Pingialused olid prügi täis eilegi. Miks see nii on?

Vastab Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg: Ausambad ja nende ümbruse koristamine on linnavarade osakonna töömaa.

Meil on sõlmitud leping Con­west BEga. See osaühing koristab linnas veel kümmet kinnistut, kokku 23 000 ruutmeetrit. On üks neljast partnerist.

Et on koristamata, see on küll kahetsusväärne. Lepingu järgi peab igal hommikul kella kaheksaks olema prügi platsilt koristatud. Kui seda ei ole tehtud, eks me peame sanktsioone kasutama.

Kõige halvem on, et samal teemal vaadati just üle kinnistuid ja räägiti koristamisest. Tahaks kuulda küll asutuse vastuseid.

Nii et koristada tuleb seal iga päev, olgu laupäev, pühapäev või esimene jõulupüha?

See on kesklinnas ja igal hommikul peab see olema korras. Lepingus on sätted ka lehtede äraveo kohta ja et muru kõrgus ei või seal ületada kümmet sentimeetrit.

Neile on juba info edastatud ja nad peavad platsi tänase päeva jooksul korda tegema.

Tund pärast telefonikõnet Jürgensoniga oligi luuameeste kolmik platsil askeldamas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles