Tartu kunstimuuseum ja linn kemplevad «viltuse maja» üüri pärast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum.
Tartu kunstimuuseum. Foto: Sille Annuk

Tartu linn ja Tartu kunstimuuseum ei suuda kokku leppida muuseumi näitustemaja tulevases üürisummas ning asi võib lõppeda sellega, et rentnik peab taskukohasemaid ruume otsima asuma.

Tartu kunstimuuseumi direktor Reet Mark on juba kuu aega püüdnud Tartu linnaga jõuda kokkuleppele uue üürilepingu tingimustes, kuid kompromissi pole sündinud, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Lihtsustatult on probleem selles, et Tartu linn soovib rahva seas ka viltuse majana tuntud hoone eest tulevikus rohkem üüriraha kui praegu. Kultuuriministeeriumi haldusalas tegutsev kunstimuuseum püüab aga säilitada läbirääkimistel status quo'd ja maksta ka tulevikus samapalju kui praegu.

Algselt soovis linn kunstimuuseumilt üüriks aastas ligi 5100 eurot enam kui seni, kuid pärast 10. augusti kokkusaamist oli linn nõus tegema järeleandmisi ja on valmis aastas üürina küsima 15 000 eurot, mida on praegusest 3900 eurot enam.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles