Gaudeamuse festival toob jaaniks Tartusse tuhanded tudengid ja seitse presidenti

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeval võtavad tuhanded üliõpilased Tartu üle, et pidada siin tudengite tantsu- ja laulupidu Gaudeamust.
Jaanipäeval võtavad tuhanded üliõpilased Tartu üle, et pidada siin tudengite tantsu- ja laulupidu Gaudeamust. Foto: Oliver Vaagen

Sel aastal on jaanipäev Tartus teistsugune kui muidu: 4500 tudengit kolmest Balti riigist saabub selleks ajaks ülikoolilinna, et pidada siin üliõpilaste laulu- ja tantsupidu Gaudeamus. Viimati laulsid ja tantsisid üliõpilased Gaudeamusel Tartus tosin aastat tagasi.

Suurele peole antakse avalöök 22. juunil, mil Atlantise ees esitatakse Carl Orffi teost «Carmina Burana». ««Carmina Burana» on nii suur teos ja seda vabas õhus esitada on päris hullumeelne,» ütles avatseremoonia lavastaja Mart Koldits. Teose ettekandes kasutatakse uhket lavalist vaatemängu tantsude, silmapaistvate kostüümide, dekoratsioonide ning valgus-, vee- ja püroefektidega. Koldits lisas, et kuigi «Carmina Burana» räägib eluringist ning sel on ka süngemaid hetki, keskendutakse pigem õnnelikule tudengielule ja pööripäeva hullusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles