Galerii: kontorirottide jooksu osalejad pandi prügi sorteerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 13. korda toimunud Tartu Rat Race pööras tähelepanu maailmakoristuspäevale. Jooksust osa võtnud kontorirotid pidid lisaks kiirele raja läbimisele korjama üles ka maaslebava prügi ja selle ära sorteerima.

Rat Race’i võitis Ahhaa meeskond, kes korjas ka suurema osa prügi maast ära. Paljud meeskonnad ei pidanudki enam prahti tee pealt kokku korjama, kuna esimesed võistkonnad tegid selle töö ära. 

Nagu traditsiooniks saanud, tulid ka täna meeskonnad kostümeeritult rajale. Tarmeko meeskond vedas kaasas palki, millega läbiti ka rada. «Oleme nii palju trenni teinud, et palgi vedamine polnud probleem,» rääkis meeskonna üks liige Vahur Tammis. 110,2 kilo kaaluv palk polnud Tammise väitel põhjus, miks meeskond ei võitnud. «Tahtsime teised ette lasta, las teised võidavad,» selgitas Tammis naerdes. Meeskonnakaaslased Mehis Tamm ja Sille Kink lubasid, et tulevad uuel aastal kõik jooksma, palgid õlal.

Tänavu otsustati jooksult kogutud annetused suunata World Clean Up Day rakenduse loomiseks, sest Tartu Rat Race 2018 projektijuht Krista Tomsoni südamesooviks on anda inimestele infot prügi vähendamise olulisusest. «Teen Tartu loodusmajas jäätmeteemaisi koolitusi koostöös linnavalitsusega ja need on osalejatele tasuta. Seal saan aru, et teadlikkus jäätmetest on vähene ja levib väga palju müüte,» rääkis Tomson.

Annetused kogutakse põhiliselt kolmeliikmeliste võistkondade osalustasudest. Siiski on võimalik fondi enda suva järgi annetus teha, mida on ka tehtud. Mittetulundusühingud maksid osalemise eest 49 eurot grupi kohta ja ettevõtted 99 eurot. 

Mullu osales Rat Race’il 56 kolmeliikmelist meeskonda ja üheskoos kogusid Ats & Anne fondi kontorirotid 2600 eurot. Tänavu võttis kontorirotijooksust osa 90 kolmeliikmelist meeskonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles