Tartu võõrustab Salisbury delegatsiooni

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja plats.
Raekoja plats. Foto: Margus Ansu

Tartul on esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval külas sõpruslinna Salisbury neljaliikmeline delegatsioon, mida juhib linnapea Jacob R. Day. Kohtumistel siinsete linnajuhtide, ametnike ja asutuste esindajatega jagatakse kogemusi peamiselt targa linna ja sotsiaalhoolekande valdkonnas.

Delegatsiooni koosseisus on ka Salisbury linnavolikogu esimees John R. Heath, administratsiooni juht Julia Glanz ning eluasemevaldkonna juht Theo Williams.

Koos Salisbury delegatsiooniga väisab Tartut  ka Ameerika Ühendriikide suursaadik James D. Melville Jr. Tema peab 14. mail kell 16 Skytte Instituudis avaliku loengu Ameerika Ühendriikide ja Eesti suhetest.

Teisipäeval kohtub delegatsioon raekojas linnapea Urmas Klaasi, abilinnapea Raimond Tamme ja linnasekretär Jüri Mölderiga, kes tutvustavad Tartu kogemusi e-valitsemise, targa linna arengusuundades ning innovaatilise ettevõtluse valdkonnas. Pärastlõunal tehakse abilinnapea Raimond Tamme juhtimisel ringkäik Tartu linnas. Kolmapäeval vahetatakse kogemusi sotsiaalhoolekande ja tervishoiuteemadel ning käiakse Pauluse kirikus ja Tartu vaimse tervise hooldekeskuses. Lisaks külastab Salisbury delegatsioon Eesti Rahva Muuseumi ja SPARK Demokeskust. 

Salisbury ja Tartu koostöö sai alguse 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles