Põltsamaa lähistel põles talu maani maha, peremees sai tõsiseid põletushaavu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa vallas põles talu maani maha.
Põltsamaa vallas põles talu maani maha. Foto: Eili Arula

Põltsamaa vallas, Nurga külas puhkes talumajas põleng. Päästeametit teavitas põlengust juhuslik mööduja. Päästjate saabumisel sündmuspaika oli maja juba lausleekides ning selle katus hävinud. 

Päästjate saabumisel oli majast omal jalal välja saanud 1957. aastal sündinud mees, hoolimata tugevatest põletushaavadest oli mees teadvusel ning andis selgitusi juhtunu kohta. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. 

«Mehel olid riided selga põlenud, võimalik, et kannatanu püüdis põlengut ise kustutada,» ütles päästetööde juht Urmas Ojala. Praegu pole teada, kuidas sai alguse tulekahju, samuti on teadmata, kuidas tuleb majja elektrivool. 

Päästjad teevad veel järelkustutustöid kuid maja hävis põlengus täielikult, ka seinapalgid põlesid läbi. Kustutustöid jälgis ka kaks koera, üks suurem ja teine pisem. Koerad paigutatakse ajutiselt varjupaika, et vältida nende ula peale sattumist.

Sündmuskohale saabus ka Põltsamaa vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Mark Liivamägi, kes asus välja selgitama, millist sotsiaalabi kannatanud vajab. Et tules hävis kogu maja võib kannatanud vajada nii uut elamispinda kui riideid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles