Valitsus kinnitab Reno Laidre Tartu maavanemaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Tartu maavanem Reno Laidre kandideerib Elva vallajuhiks.
Praegune Tartu maavanem Reno Laidre kandideerib Elva vallajuhiks. Foto: Margus Ansu / Postimees

Homsel istungil nimetab vabariigi valitsus ametisse Tartu uue maavanema. Regionaalminister Siim Valmar Kiisler esitas maavanema kandidaadiks praeguse Elva linnapea Reno Laidre (Reformierakond).


Vastavalt ametisse määramise eelnõule määratakse maavanem ametisse viieks aastaks. Laidre ametiaeg algab 1. juunist. Eelmine Tartu maavanem Esta Tamm vabastati teenistusest tänavu 14. veebruaril seoses teenistustähtaja lõppemisega.

Laidre on töötanud alates 2007. aasta aprillist Elva linnapeana, võttes meeri koha üle Tartu linnapeaks siirdunud Urmas Kruuselt. Kohaliku omavalituse organisatsioonis on Laidre töötanud alates 2000. aastast.

1999. aastal Tartu ülikooli füüsika-keemiateaduskonna lõpetanud Laidre on osalenud mitmetel majandus- ja juhtimisalastel koolitustel, muu hulgas ka kohaliku omavalituse juhtimise õppeprogrammis USA-s. Ta on läbinud teenistuse Eesti Kaitseväes ning talle on omistatud lipniku auaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles