Vabaduse puiestee äärde kavandatakse parkimismaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja. Foto on illustratiivne.
Parkimismaja. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Tartu linnavalitsus saatis linnavolikogule arutamiseks Vabaduse puiestee 6 kinnistule hoonestusõiguse seadmise eelnõu. Kesklinnas asuvale krundile on planeeritud äri- ja parkimismaja.

Linnale kuuluval ligi 2000 ruutmeetri suurusel kinnistul asub praegu avalikus kasutuse olev parkla, kus jagub parkimiskohti 82 autole.

Abilinnapea Reno Laidre sõnul püsib soov kesklinnas parkida jätkuvalt kõrge. «Samas on nii mitmedki täna hoonestamata ja parkimist võimaldavad kesklinna alad kavas täis ehitada ning ka lähiaastail rekonstrueeritaval Ülikooli tänaval jääb autodele vähem ruumi. Vabaduse puiestee äärde rajatav parkimismaja oleks üks võimalus hoida kesklinnas parkimiskohtade nõudlus ja pakkumine enam-vähem tasakaalus,» ütles Laidre.

Planeeringuga kavandatud äri- ja parkimismaja ehitamiseks soovib linn seada kinnistule hoonestusõiguse 50 aastaks. Eelnõus esitatud tingimuste kohaselt tuleb rajatavasse parkimishoonesse kavandada parkimiskohti vähemalt 200 sõiduautole.

Hoone tuleb ehitada nelja aasta jooksul ning hoonestaja peab projekteerima ja püstitama krundile hoone vastavalt eelmisel aastal kehtestatud Magistri ja Gildi tänava ning Vabaduse puiestee vahelise ala detailplaneeringule. Esimese etapina tuleb korraldada arhitektuurivõistlus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles