Tartu kuulutas välja kergliiklussilla rajamise ideekonkursi

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse sild Tartus.
Sõpruse sild Tartus. Foto: Margus Ansu

Tartu linn korraldab Marja tänava kergliiklussilla rajamise arhitektuurivõistluse. 

Marja tänav asub Supilinna südames ja kulgeb Emajõe äärest  Tähtvereni. Arhitektuurivõistlusega soovib linn leida parima arhitektuurilahenduse Marja tänava kergliiklussillale, mis ühendab Supilinna Ujula-Kvissentaliga. 

Samamoodi kulgeb teisel pool jõge Lubja tänav alates jõest kuni Staadioni ja Puiestee tänavani. Marja tänava suunal rajatud sillal on suur potentsiaal saada oluliseks kergliikluse tuiksooneks. 

Ideevõistlus on üheetapiline. Žürii valib osalejate esitatud kavandite alusel välja võidutöö ja määrab ülejäänud kavandite pingerea. Tööde hindamisel arvestatakse tulevase silla konstruktsiooni ja materjali valikut, lahenduse arhitektuuri sobivust ja eeldatavat ehitusmaksumust, samuti majanduslikult otstarbeka hooldamise võimalust.

Ideekavandite hindamiseks kinnitati žürii, kuhu kuuluvad abilinnapea Reno Laidre, linnaarhitekt Tõnis Arjus, arhitekt Kaido Kepp, maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt ning TTÜ ehitusinstituudi dekaan Martti Kiisa.

Linn maksab ideekonkursi parematele preemiad: 1. koht - 8000 eurot, 2. koht - 5000 eurot ja 3. koht - 3000 eurot, antakse välja ka kaks 2000-eurost ergutuspreemiat.

Ideekonkursi võitjaga sõlmitakse leping, millega tellitakse Marja tänava sihis oleva kergliikluse silla ja kergliiklusteede põhiprojekt. Selle aasta eelarvesse on kavandatud Marja tänava silla projekteerimiseks 80 000 eurot.

Ideekavandeid oodatakse 6. aprilliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles