Elvalased sõdivad akende alla kerkiva Maxima poe vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Sille Annuk

Elvas on kaks perekonda võtnud ette kohtutee linnavolikogu otsuse vastu, mis muutis ühe elamumaa täielikult ärimaaks, võimaldades sellega rajada otse nende koduakende alla Maxima kaubanduskeskuse.

Linnavõimul oli valida, kas toetada Maxima soove või leppida kaubandusketi ähvardusega, et muidu nad Elvasse poodi ei rajagi, vahendab ERR Uudised.

Tulevase Maxima kaupluse plekist tagasein Elvas Valga maantee ääres asub kõigest viie-kuue meetri kaugusel naabermaja aiast ning naabrid pelgavad, et ventilaatorite ja juba varahommikul sõitma hakkavate kaubaautode müra muudab nende elu võimatuks.

2006. aastal lubasid sealsed elanikud ühele poole naabriks 700 töötajaga elektroonikatehase, aasta hiljem nõustusid planeeringuga, mis nägi ette kõrvalkrundile kaubanduskeskust, kuid kolmanda avaliku asutuse kavandamine nende akende alla oli juba liig mis liig.

Maximal on ehitusluba käes ja kopp juba krundil kohal, kui aga kohus peaks juunis hagejate poolele asuma, on Elva linnpea sõnul kindlasti oodata Maximalt linna vastu mingeid nõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles