Tartu noorsootöö rahastamises toimusid olulised muudatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored.
Noored. Foto: Mihkel Maripuu

10. juulil rakendusid muudatused Tartu noorsootöö rahastamises. Nüüdsest saavad noorte omaalgatusprojekti toetust taotleda ka noored, kes ei ole Tartu püsielanikud, kuid õpivad Tartus.

Noorte omaalgatusprojekti toetus loob Tartu noortele võimalusi teostada oma ideid Tartu linna elukeskkonna parendamiseks. Toetust noorte poolt ellukutsutavaks Tartu linnas aset leidvaks või Tartu linnaga seotud ettevõtmiseks saab koolinoor taotleda üks kord kalendriaastas. Toetuse ülemmäär on jätkuvalt 200 eurot ning toetusest ei tohi maksta töötasu.

Teise muudatusena nihutatakse taotlejate ettepanekul senine järgmise aasta eelarvest toetuse taotlemise tähtaeg 15. augustilt 1. septembrile. Lisaks tõstetakse projekti rahastamise lävendit praeguselt 60 punktilt kahe kolmandikuni maksimumsummast ehk 67 punkti sajast. Muudatus võimaldab rahastada rohkem ja kvaliteetsemaid taotlusi.

Toetuse liigid on ka edaspidi samad: noorsootöö programmid, noorsootöö projektid, noorte omaalgatusprojektid ning noorte mobiilsusprojektid. Samuti jääb samaks projektide hindamise süsteem: 7-liikmeline komisjon annab igale projektile kuni 100 punkti ning toetust saavad projektid, mis ületavad rahastamise miinimumlävendi. Komisjoni kuuluvad noortevolikogu, mittetulundusühingute, ametnike ja linnavolikogu esindajad.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles