TÜ ajutine raamatukogu kolib Liivi tänavalt endisesse ERMi majja

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi endine hoone aadressil Veski 32.
Eesti Rahva Muuseumi endine hoone aadressil Veski 32. Foto: Sille Annuk / Postimees

Õige pea läheb majandusteaduskonna hoone Narva maanteel lammutamisele. Sinna asemele kerkib 2019. aasta lõpus uus õppehoone Delta. Kuna majandusteaduskond kolib seetõttu ajutiselt Liivi tänavale endise rahvusarhiivi majja, ei jää seal ruumi TÜ ajutisele raamatukogule, millel tuleb juunis pärast eksamiperioodi lõppu asjad pakkida ja välja kolida.

Kuna Stuve tänaval asuva TÜ raamatukogu remont suve lõpuks valmis ei saa, pidas ülikool ajutise raamatukogu ümber kolimise üle plaani. Esialgu jäi ühena variantidest pinnale ülikoolile kuuluv õppehoone aadressil Lai 36, mis on praegu tühi. Kuigi TÜ raamatukogu direktor Martin Hallik leidis, et seal on ilusaid ruume, mida saaks kohandada raamatukoguks, on praeguseks selge, et sinna ajutine raamatukogu siiski ei koli, vaid hoopis endisesse Eesti Rahva Muuseumi majja aadressile Veski 32. Hoone kuulub Riigi Kinnisavara ASile.  

Hallik ütles, et peab ERMi endist maja raamatukogule sobivamaks, sest seal on palju ruumi ja tudengitel tuleb raamatukogus õppimas käia praegusest asukohast ainult paarsada meetrit kaugemal.

Uus ajutine raamatukogu avatakse Veski tänaval augustikuus. Halliku sõnul on esialgu kokku lepitud, et endisesse ERMi majja jäädakse aasta lõpuni. Kui raamatukogu remont ei peaks selleks ajaks valmis saama, saab Veski tänava hoone kasutamise lepingut pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles