Tähtede asemel tantsitakse meie kandis õpetajatega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpetaja Kadri Veider ja tema õpilane Mikk Palover pole oma tantsu stiili selgelt sõnastanud ning loodavad konkurente vähemalt esialgu hea šõuga lüüa. Mis edasi saab, see sõltub suuresti juba täna õhtul etteantavast teemast.
Matemaatikaõpetaja Kadri Veider ja tema õpilane Mikk Palover pole oma tantsu stiili selgelt sõnastanud ning loodavad konkurente vähemalt esialgu hea šõuga lüüa. Mis edasi saab, see sõltub suuresti juba täna õhtul etteantavast teemast. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul kõlavad uue üritustesarja «Laulud ja tantsud õpetajatega» avataktid – šõu, vaatemängu ja osalejate bravuurikusega lööb see sarnaseid telesaateid pika puuga.


Võistluse kuraasikaima paari veidi auväärsem osapool, Des­cartes’i lütseumis kolm aastat matemaatikat õpetanud Kadri Veider kukkus auku, mille ta oma õpilasele Mikk Paloverile ise kaevas.

Klassijuhatajana helistas ta poisi emale, et rääkida noormehe käitumisest – põlvevigastus ja sportimise piirang olid õpilase muutnud liig ülemeelikuks. Koos arutati, et tuleks leida talle mingi asendustegevus.

«Siis oli võistlus just välja kuulutatud ja ma pakkusin tema emale selle välja. Et miks mitte proovida,» rääkis Veider muiates, et sel hetkel ei teadnud ta veel, et Palover käib kahe tule vahele jäädes välja pisut kättemaksuhõngulise ultimaatumi: kui ta osalema peab, siis ainult koos klassijuhatajaga.

Konkurendid hirmutavad

Mikk Palover ise kurtis pooltõsiselt, et ega talle valikut tõesti ei jäetud, kuid ta võttis halvast parima – õnneks on klassijuhataja noor ja elav õpetaja, kellega on väga lihtne suhelda.

Kohe tuli otsustada, kas võistlusel tantsitakse või lauldakse, kuid viimane variant ei tulnud isegi kaalumisele. «Lauluoskus on nullilähedane,» poetas noormees.

Ürituse kodulehel Face­bookis on paar end reklaaminud kui «tantsujumalad Sirkel ja Mall» ning enesekindlust voolas lahinal üle ääre. Seda niikaua, kuni nähti konkurente ja hirm hakkas naha vahele pugema.

«Juba nädal aega on hirm,» tunnistas Veider. Palover rääkis, et proovi on tehtud kõigest paar tundi, kuid sellestki pool veedeti Youtube’ist videoid vaadates.

«Me läheme esimesel korral rohkem nalja tegema,» arvas noormees. Enne tänaõhtust võistlust tehti siiski veel kord proovi ning mis kõige tähtsam – kostüümid on olemas.

Nagu telesaadetes, ei arvata esimesel võistlusel kedagi välja. Selleni jõutakse alles teisel korral, kui esinemised peavad vastama etteantud teemale.

Ka siis ei ole tegelikult laulu- ja tantsuoskus kõige olulisem – peab hoopis oskama teha šõud, mida oleks tõeliselt hea vaadata.

Vale noot või ebaõnnestunud piruett ei võta punkte maha, kuid ebakindlus ja huumorimeele puudumine teevad seda üsna kindlasti.

Võistlusel osalevad õpilased on paaris üldjuhul väga noorte õpetajatega, kuid see pole õnneks reegel. Ka näiteks lütseumi igati viks ja lugupeetav direktor Jaan Reinson köhib kõri puhtaks ja asub duetti laulma.

Algatus Lähtelt

Tegelikult toimub võistlus juba teist korda ning selle taga on Descartes’i lütseumi värske õpilane Mariliis Maisla, kes eelmisel aastal korraldas sama üritust Lähte gümnaasiumis.

Tookord osalesid vaid oma kooli õpetajad-õpilased, kuid valiku suurendamiseks otsustasid Maisla ja tema uued klassiõed sel kevadel haarata ka maakonna koole.

Suurem osa esinejaid on ikkagi oma koolist, kuid lisa annavad ka Forseliuse, Tamme, Lähte ja Nõo gümnaasium. Esialgu oli paare 16, neli neist aga loobus, kui korraldajad hakkasid ülesandeid jagama.

Maisla sõnul on ta praeguse osalejate arvuga rahul, sest õpilased ja õpetajad võivad koolis küll omavahel hästi läbi saada, kuid vabal ajal suhtlemine on hoopis midagi muud.

Pealegi tuleb rohkem kui kuu aega valmistuda igakolmapäevaseks esinemiseks – see nõuab palju aega ja suurt pühendumust.

Laulud ja tantsud õpetajatega
Tantsijad

• Descartes’i lütseum: Hanna Heering ja Tõnis Eelma, Mikk Palover ja Kadri Veider ning Anneli Tiirik ja Mariann Kajak
• Nõo reaalgümnaasium: Maris Eglit ja Marius Aave
• Tamme gümnaasium: Siim Kingu ja Siiri Kalmus
• Forseliuse gümnaasium: Cär­di-Ly Piller-Petrov ja Evely Vridolin
Lauljad
• Descartes'i lütseum: Kristiina Kütt ja Anneli Koppel, Birgit Ojakivi ja Maris Mäeotsa, Birgid Mäekink ja Jaan Reinson ning Kalle Valge ja Kristi Kasearu
• Forseliuse gümnaasium: Kristo Raik ja Lauri Tankler
• Lähte ühisgümnaasium: Eva-Johanna Võik ja Aimar Poom
• Üritus toimub Descartes’i lütseumi aulas 30. märtsil, 6. ap­rillil, 13. aprillil, 20. aprillil ja 4. mail kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles