Andre Seppa tuli Läti judomeistriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riias toimunud Läti lahtistel juunioride U-20 judomeistrivõistlustel osales kogu Baltikumi selle vanuse paremik.

Kehakaalus -73 kg oli 24 osalejat ja  kulla saamiseks tuli võita 5 vastast ning Andre tuli sellega hiilgavalt toime. Eelringides suhteliselt hõlpsalt 3 võitu saanud tartlane kohtus finaalipääsu kohtumises hetke Euroopa juunioride reitingu esimese Arturs Kurbanovsiga. Andre koht reitingus on 16. Nädal tagasi Tartus toimunud Eesti lahtistel Artursilt saadud kaotus sai nüüd  ilusa ipponi näol kuhjaga tasutud.

Finaalivastane oli samuti lätlane, Eduards Kušins. Matś kulges tasavägiselt ja läks lisaajale ning lõpuks ka hääletamisele, kuid kohalikud kohtunikud olid üksmeelselt kindlad meie mehe ilmses paremuses.

Kehakaalus -66 kg kaasa teinud Tevol Tamm ja Ants Indrek Tiido jäid jagama 7. kohta.

Nädal varem Tartus 37. korda toimunud  Estonian juniors openil oli kohal 8 riigi 170 judokat. Do judokad olid esindatud kolmes finaalis, kuid jäid lõpuks ikkagi kullata.

Hõbeda said -60 kg Iljas Avir , -81 kg Kirill Komlev ja -100 kg Dmitri Lepp. Andre Seppa sai pronksi -73 kg . Kuu lõpus toimuvad Tartus selle vanuse Eesti MV-d.

Neljapäeval ja reedel toimusid ka traditsioonilised linna lahtised  vanuseklasside absoluutse kaalu MV-d.Siingi olid edukad DO kasvandikud. D-klassis finaalis oli Ahto Rohtmäe parem trennikaaslasest Joonatan Kaldmaast, C –klassis Iljas Abubakarov sõbrast Pärtel Rööpsonist. B-klassis võitis Elva Altia  klubi esindav Pärt Laas  Do poissi Erik Puisi.

A-klassis võidutses Mattias Kuusik elvalase Mairis Holteri ees. Juunioride vanuses ei saanud keegi vastu Andre Seppale. Teine koht kuulus Vadim Andrejevile Dodze klubist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles