Rõngu vallas tõstab pead kodanikualgatus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu.
Rõngu. Foto: Ove Maidla

Olukord, kus Rõngu vald on jõudnud selle juhtide tegevuse tõttu kümne kõige suurema laenukoormusega omavalitsuse hulka Eestis, teeb kohalikke inimesi väga murelikuks. Sestap asutati möödunud laupäeval Rõngu külade ümarlaud, et suurendada inimeste kaasatust kohalike otsuste tegemisse.


Koostööks elanike ja omavalitsusega on tarvis äratada kohalike inimeste usk kaasarääkimisvõimalusse ja sulatada võimuesindajate ignorantsus, märkis seltsi asutajalooge Anu Laas. Tema sõnul kardab rahvas, et valla päästab majandusraskustest vaid avalikkusele oluliste objektide müük.

Vallavolikogu komisjonid liideti ja järgi jäid vaid kaks jooksva töö komisjoni (majandus- ja keskkonnakomisjon ning haridus- ja sotsiaalkomisjon) ning revisjonikomisjon. Liitkomisjonid koosnevad vaid vallavolikogu liikmetest, kellest kaks inimest on seadnud end mõlemasse komisjoni.

Kõnekas on Laasi hinnangul see, et Rõngus ei ole ei arengu-, planeeringu- ega kultuurikomisjoni. «See on kohalikule arengule ja paikkonna jätkusuutlikkusele väga ohtlik tee.»

Loodud ümarlaud liidab külavanemaid ja teisi elurõõmsaid ettevõtlikke inimesi, kes tahavad kujundada oma elukoha ja kogukonna tulevikku. Lisaks tahavad selle liikmed aidata kaasa hea valitsemistava tutvustamisele ja juurutamisele Rõngu vallas.

Ümarlaua asutajaliikmeid on 13. Ühing on liitumiseks vaba ning järgmine koosolek toimub 2. aprillil kell 11 Rõngu rahvamajas.

Siis tulevad arutlusele valla ühisüritused (heategevusliku kontserdi korraldamine Rõngu Mihkli kiriku toetuseks, kodukandipäev 21. mail, visioonikonverentsi korraldamine, Rõngu külamängud), ettepanekud ümarlaua töö paremaks korraldamiseks ja toimub uute liikmete vastuvõtt.

Täiendav info e-kirjaga anulaasile@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles