Antropoloogiakonverents keskendub inimkesksele IT-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Reedel ja laupäeval peetakse Tartus Euroopa suurimat rakendusliku antropoloogia konverents «Milleks maailmale antropoloogid: Inimkeskne IT». Seal otsitakse võimalusi, kuidas saab humanitaarvaldkond IT-firmade edu kasvatada, lähendades omavahel erinevaid tehnoloogilisi ja inimkeskseid lahendusi.

«Kui IT-firmadel on tehnoloogiline pädevus süsteeme ja lahendusi luua, siis antropoloogid saavad välja uurida, mille järele inimestel kõige suurem vajadus on või kuidas nad mingitest asjadest päriselt mõtlevad,» rääkis konverentsi korraldaja ja rakendusliku antropoloogia keskuse juhatuse liige Keiu Telve.

«Näiteks võib mobiiltelefonifirma luua ülilaheda nutitelefoni, kuid müügiedu ei saavuta, sest inimesed peavad selle värvilahedust täiesti ebaõnnestunuks ja valivad omale mõne konkureeriva firma toote. Välisriikides kasutavad väga mitmed edukad tehnoloogiafirmad sarnaste probleemide vältimiseks antropoloogide abi. Konverentsiga soovime seda teadmist ja häid näiteid ka Eestisse tuua,» lisas Telve.

Konverentsil esinevad Teleporti asutaja ja Skype’i Tallinna kontori pikaaegne juht Sten Tamkivi, Nissani korporatsioonis töötav ja isesõitvate autode tehnoloogiatega tegelev USA antropoloog Melissa Cefkin, University College Londoni antropoloogiaprofessor ja digitaal- ja sotsiaalmeedia ekspert Daniel Miller ning Amsterdami Ülikooli sotsiaalantropoloogia professor Dimitris Dalakoglou.

Kahepäevase konverentsi kava on tihe, pakkudes koostöö- ja ideede vahetamisvõimalusi laia kompetentsiga kultuuriuurijate, praktiseerivate ettevõtjate, IT-gurude ja -huviliste vahel. Konverentsi programmi teisel päeval korraldatakse praktilisi töötubasid ja Garage48 juhib ideegaraaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles