Siima Škopi unistus täitub pärast surma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Tiina Tammetalu hakkas Siima Škopi näitust kujundama, juhtis ta tähelepanu asjaolule, et kunstnik oli karmist ajast hoolimata suutnud ka ideoloogiliselt teravad teemad lahendada helgemalt kui mõni teine tollane plakatite autor.
Kui Tiina Tammetalu hakkas Siima Škopi näitust kujundama, juhtis ta tähelepanu asjaolule, et kunstnik oli karmist ajast hoolimata suutnud ka ideoloogiliselt teravad teemad lahendada helgemalt kui mõni teine tollane plakatite autor. Foto: Kristjan Teedema

Paljusid raamatuid illustreerinud, tänavu veebruaris kõrges eas meie hulgast lahkunud tallinlanna Siima Škopi soov teha tema loodud plakatitest näitus Tartu kunstimajas täitub homme. Väljapaneku on koostanud Eesti kujundusgraafikute liidu nimel kunstnik Tiina Tammetalu.

Väljapanek originaalidest

Kuraator on keskendunud Škopi kõige varasemale plakatiloomele, mis hõlmab aega 1940. aastate teisest poolest 1960. aastani. «Pea kolmveerandi sajandi tagune, aga inspireerivalt värske ja jõuline materjal, mis on seni varjul olnud autori kodus, lihtsalt nõuab oma huvitavuses avalikustamist,» märkis Tammetalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles