Aastapäevaturniiri võitis Tartu Ülikool

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ meeskonna koosseisus võis platsil näha 206 sentimeetri pikkust kuulsat Tallinna Kalevi keskmängijat Viktor Viktorovit (mustas).
TTÜ meeskonna koosseisus võis platsil näha 206 sentimeetri pikkust kuulsat Tallinna Kalevi keskmängijat Viktor Viktorovit (mustas). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eesti Akadeemilise Spordiliidu aastapäevaturniir tõi reedel Tartu Ülikooli spordihoonesse üle paarisaja Eesti kõrgkoolide õppejõu ja töötaja. Turniiri üldvõitjaks tuli Tartu Ülikool. 

Peale kõrgkoolide õppejõudude ja spordiklubide töötajate osalesid turniiril ka Tartu ja Tallinna linnavalitsuse, kultuuriministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Rahvusringhäälingu töötajad. Võistluste kavas oli korvpall, võrkpall, male ja lauatennis, mõõtu võeti ka sõudeergomeetritel.

Turniiri üldarvestuses sai ülekaaluka võidu just individuaalaladel hästi esinenud Tartu Ülikool. Teiseks tulnud Eesti Maaülikool edestas napilt Tallinna Tehnikaülikooli. Väljaspool kõrgkoolide arvestust oli parim Tartu linnavalitsus viienda kohaga.

Korvpallis sai teist aastat järjest esikoha Tallinna linnavalitsus, kes finaalis oli parem Tartu Ülikoolist. Kolmanda koha kohtumises alistas Tartu linnavalitsus üllatuslikult Tallinna Tehnikaülikooli. Tartu linnavalitsuse võistkonnas tegi kaasa ka endine TÜ/Rocki mängija Kristo Aab ning TTÜ meeskonna koosseisus võis platsil näha 206 sentimeetri pikkust kuulsat Tallinna Kalevi keskmängijat Viktor Viktorovit. Praegu 58-aastane Viktorov mängis Kalevis aastatel 1977–1988.

Turniir lõppes õhtul klubis Trehv, kus lisaks paremate autasustamisele peeti meeles ka möödunud aasta parimaid üliõpilassportlasi. Parima naisüliõpilassportlase karikas läks kõrgushüppajale Anna Iljuštšenkole. Parimaks meessportlaseks kuulutati Mikk Pahapill.

Akadeemilise spordiliidu juhatuse esimehe Ants Veetõusme sõnul tähistatakse järgmisel aastal turniiriga juba liidu 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles