Ei nüüd ole enam aega magada!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Puud pole veel lehes, aga õues on suvi ning kaevatakse-istutatakse täie hooga. Juba hommikul vara löövad igas eas naised oma suurtele autodele hääled sisse ning sõidavad kas turule, ehituspoodi või aiandisse istutusmaterjali hankima.

Puhja aiandi suvelillede kasvuhoones käis eile hommikul kella kümne paiku elav valimine-kauplemine. «Igal kevadel oleme siin platsis nagu viis kopikat, aiandist saad alati kõik vajaliku ja head nõu kah pealekauba,» rääkis Rõngust pärit Elve Sule. 

Noored ja vanemadki perenaised hakkasid Puhja aiandist igat sorti ning värvi suvelilli soetama poolteist nädalat tagasi. «Enne oli ju külm, siis ei tahtnud keegi väljas olla,» muheles aiandi peremees Üllar Kaasik. 

Tartu külje all Haage aiandis algas kevad varem, perenaise Anne Lauringsoni sõnul ilmusid esimesed huvilised tänavu kasvuhoonetesse lilli valima tavatult vara, juba märtsi lõpus. Nii Haage kui Puhja aiandis on kõige minevam kaup praegu amplid, neid võetakse nii koju silmarõõmuks kui ka kingiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles