Lumekoristus Tartu kõrvaltänavatel venib

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Supelranna tänavale jõudis lumesahk alles poolteist päeva pärast sadu - pühapäeva õhtul.
Tartu Supelranna tänavale jõudis lumesahk alles poolteist päeva pärast sadu - pühapäeva õhtul. Foto: Andrus Varik

Lumekoristajad jätkavad täisjõududega linnatänavatelt lume koristamist, kuid väiksemate tänavate koristamine venib, kuna lund tuleb sahkamise asemel teisaldada ning see võtab tunduvalt rohkem aega.

Tartu linnapuhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg selgitas, et hetkel on linnas tingimused küllaltki keerulised, kuna lund ei anna enam sahkadega kuhugi lükata ning seetõttu võtab kõrvaltänavate puhastamine normist tunduvalt kauem aega.

«Sahkadel pole paljudes kohtades võimalik tööd teha, aga kopaga lume teisaldamine on märksa ajamahukam töö,» märkis Tammeorg.

«See tähendab seda, et me võtame süstemaatiliselt kõrvaltänavaid ette ja ühe tänava peale läheb küllaltki palju aega, sest lihtsalt sahaga korra läbi sõita pole mõtet.»

Linn tänab kõiki usinaid inimesi, kes on ka enda panuse andnud tänavate puhastamisele ning jätkuvalt on palve võimalusel parkida autod tänavatelt sisehoovidesse või parklatesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles