Loodusmaja näitab ninasarvikut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loodusmajja saabunud ninasarvik Murray topis.
Tartu loodusmajja saabunud ninasarvik Murray topis. Foto: Tartu loodusmaja

Esimest korda ajaloos kolib Tartusse ninasarvik, teatab Tartu loodusmaja. Nimelt on tänasest majas võimalik kohtuda teravmokk-ninasarvik Murray topisega.

Murray sündis Keenias ja elas 1988. aastast Tallinna loomaaias. Ta elas 41 aasta vanuseks, olles üks vanimaid loomaaias elanud ninasarvikuid maailmas. Tartusse saabus Murray Abja-Paluojalt. Tegu on Eesti loodusmuuseumi 2011. aastal valminud rändnäitusega, mis jääb Tartu loodusmajja oktoobri lõpuni.

Topise transport kulges vaatamata ekstreemsetele ilmaoludele viperusteta, lisas loodusmaja oma teates. «Murray pidas end transpordi ajal hästi üleval,» muheles Tartu loodusmaja õpetaja Aire Orula.

Topis võeti loodusmajas vastu suure elevusega. Ninasarvik leidis koha loodusmaja eksootilise talveaia taustal, talveaias kasvab ka Aafrika taimi.

Tänapäeval leidub looduses viit liiki ninasarvikuid ja kõiki neid ohustab salaküttimine nende sarve pärast. Sarvele on Aasia meditsiinis omistatud müütilisi tervistavaid omadusi ja inimesed on sarve eest valmis maksma erakordset hinda. Murray kaitsmiseks on topise sarv valmistatud kunstmaterjalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles