Linnamuuseum juubeldab

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamuuseumi hoone ehk Katariina maja Tartu kesklinnas Narva maanteel.
Linnamuuseumi hoone ehk Katariina maja Tartu kesklinnas Narva maanteel. Foto: Ain Protsin.

Sel nädalal tähistab Tartu linnamuuseum oma 55. sünnipäeva ning pakub seetõttu linnarahvale hulga meeleolukaid üritusi.


Sündmused algavad 26. oktoobril KGB kongide muuseumis (Riia 15), kus esmalt viib Mart Niklus huvilised kongides ringkäigule ning hiljem esineb lektor Kristo Nurmis loenguga «Totalitaarsete riikide propaganda Natsi-Saksamaa näitel okupeeritud Eestis». Samal päeval avab linnamuuseum oma peamajas näituse «Minu Tartu. Arhitekt Raul Levroit Kivi».

Pidustused jätkuvad 27. oktoobril  Oskar Lutsu majamuuseumis (Riia 38), kus lastele etendub draamalugu «Kuidas lõpeb vanaema muistne jutt?». Päev hiljem on aga huvilised oodatud 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumi (Jaani 16), kus leiab aset giidi jututund majast ja selle elanikest. Hiljem saab osaleda vestlusringis, mis räägib reklaamist, linna välisilmest ning linnakunstniku tööst. Esineb Tartu linnakunstnik Tiit Kaunissaare.

Reedel võtab peo üle laulupeomuuseum (Jaama 14), kus toimub jututund «Meie maja lugu». Linnamuuseumi peamajas leiab aset aga linnajaloo päev «Rahvused Tartus läbi ajaloo».

Laupäeval kutsub linnamuuseum aga linlasi Katariina majja perepäevale. Osaleda saab töötubades (Veneetsia peekri maalimine, keskaegse paela punumine ja Tartu vaimu maski meisterdamine).

Toimub Tartu ajaloo teemaline mõistumäng ja keskaegse linnamüüri ehitamine. Avatud on püsinäitus «Dorpat.Jurjev.Tartu».

Enamik üritusi on sel nädalal linnarahvale tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles