Raamatukoguvõlga hakkab uuest aastast kasseerima kohtutäitur

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu.

Kolmapäeval algavad üleriigilised raamatukogupäevad, mis toovad ka Tartusse hulga üritusi. Hea sõnum on Tartu linnaraamatukogul ka raamatuvõlglastele: üle pika aja saab raamatut tagastada viivistasuta.


Viivisevabadust kestab Tartu linnaraamatukogus 20. - 30. oktoobrini. Lisaks avatakse raamatukogus kultuurilooliselt põnev raamatunäitus, kavas on kirjandusüritusi lastele ja täiskasvanutele.

Linnaraamatukogu teatel kaotati regulaarsed viivisevabad perioodid mõned aastad tagasi, kuid seoses eurole üleminekuga uuel aastal otsustati teha veel üks kord erand ning lugejatele vastu tulla. Külastajatel, kes tagastavad kauaks kätteununenud raamatud, filmid ja plaadid, kustutatakse nende eest kogunenud viivis. Nii on lugejal kergem alustada uut aastat puhtalt lehelt ilma eurodeks ümberarvestatud võlata, leidis raamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo.

Raamatukogu teenindusjuht Merike Karolin kutsub lugejaid üles tasuma ka varasemalt maksmata jäänud viivistasu võlgnevusi. Nii saab vältida võimalikke segadusi kroonidest eurodesse ümberarvestamisel. Karolini sõnul tuleks viivistesse suhtuda tõsiselt, sest uuest aastast hakatakse suure võlgnevusega lugejaid karmimalt kohtlema - nendega hakkab tegelema
kohtutäitur.

Viivisevabadus on küll raamatukogupäevadega kaasnev nähtus, ent põhirõhk on siiski erinevatel sündmustel. Raamatukogupäevad algavad 20. oktoobril lasteüritustega. Tulekul on traditsiooniline muinasjutupäev ning koolieelikud ja esimeste klasside õpilased saavad osaleda lugemisvõistlusel. Ettelugemispäevad toimuvad ka kõigis harukogudes.

21. oktoobril avatakse keskkogus mahukas raamatunäitus, mis tutvustab aastatel 1920 – 1940 tegutsenud kirjastuse «Loodus» väljaandeid. 27. oktoobril kell 18 algaval raamatukogupäevade kirjandusõhtul vestlevad luuletaja fs ja eesti kirjanduse õppejõud Mart Velsker.

Kirjanduskohvikus on seekord vaatluse all Iraani päritolu Marjane Satrapi koomiksiraamat «Persepolis» ja raamatukoguga tulevad tutvust uuendama Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni Tartumaa kogu liikmed.

Karlova-Ropka raamatukogus alustatakse sarjaga «Soovitan sullegi!» – osalema oodatakse raamatusõpru, kes tahavad loetud raamatuid teistele soovitada.

Raamatukogupäevade ajal saavad seekord tunnustuse osaliseks ka lugejad. Linnaraamatukogu ühines Tartumaa raamatukogudega ja valis välja kuus lugejat, keda maavanem tunnustab «Kuldlugeja» tiitliga Eesti Kirjandusmuuseumis 22. oktoobril.

Raamatukogupäevade täpne kava on väljas linnaraamatukogu veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles