Volinikud toetasid filmifondi loomist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Supilinna salaselts» võtted.
«Supilinna salaselts» võtted. Foto: Kristjan Teedema

Tänasel istungil otsustas Tartu linnavolikogu luua filmifondi, millest hakkavad Emajõelinnas filme väntavad või järeltootmist tegevad firmad.

Tartu filmifondi toetusega soovitakse edendada filmide tegemist ja neile tootmis- ja järeltootmisteenuse osutamist Tartu linnapiirkonnas eesmärgiga tuua Tartusse investeeringuid, luua töökohti, edendada turismi ja majandust ning turundada Tartut Eestis ja välismaal.

Volikogu pressiesindaja teatel võivad filmifondi toetust taotleda mängu-, dokumentaal- ja lühifilmide, animafilmide ning vähemalt nelja episoodiga kvaliteetsarjade tootjad.

Fondi suurus on kuni 150 000 eurot aastas ning toetusega kaetakse kuni 20 protsenti tootja poolt filmiprojekti tarbeks Tartu linnapiirkonnas tehtud kulutustest. Filmifondi statuudi ja kulude toetuskõlbulikkuse täpsemad tingimused kinnitab linnavalitsus, fondi hakkab haldama Tartu loomemajanduskeskus.

Esimene taotlusvoor korraldatakse 2015. aasta neljandas kvartalis ning koostöölepingud 2016. aastal filmide tootmiseks ja toetuse väljamaksmiseks sõlmitakse linnaeelarvesse kinnitatud summa piires.

Tartu filmifondi suurem rahvusvaheline tutvustusüritus toimub tänavu mais Cannes'i filmifestivalil, kus linastub ka koguperemängufilm «Supilinna Salaselts», mis sai Tartu linnalt eelmise ja käesoleva aasta eelarvest kokku 150 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles