Elvalanna küpsetas parima koduleiva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve-Kati Mägi retsept «Kõhu pai» võitis Leiburi leivakonkursi.
Eve-Kati Mägi retsept «Kõhu pai» võitis Leiburi leivakonkursi. Foto: Erakogu

Leiburi korraldatud konkursi, kus valiti parimat kodus küpsetatud leiba, võitis kodukokk Eve-Kati Mägi Elvast oma seemneleivaga Kõhu Pai. Võiduleiva võtab Leibur 2015. aasta alguses tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti, lubas ettevõte.

Septembris välja kuulutatud võistlusele saadeti nii Eestist kui välismaalt üle 60 seemneleivaretsepti, millest professionaalne žürii valis välja kümme parimat. Lõppvõistlusel kohtusid koduleivaküpsetajad Tallinnast, Pärnust, Moskvast, Tartumaalt ja Jõgevamaalt, vahendas ettevõtte teade.

Leiburi Leivateo finaalüritus peeti 27. novembril äsja avatud restoranis Frenchy, kuhu finalistid tõid maitsmisele eelmisel päeval küpsetatud võistlusleivad.

Pärast degusteerimist ja punktide kokkulöömist osutus parimaks koduseks seemneleivaks suure edumaaga Eve-Kati Mägi oma. Selle valmistamisel kasutas autor rohkesti päevalille-, kõrvitsa-, kanepi- ja linaseemneid ning musti ploome ja kardemoni.

Kõhu Pai läheb Leiburi sortimenti 2015. aasta alguses. Retsepti autorit premeeritakse võidu eest 1500 euroga.

Enne Leiburi võistlusel osalemist tegi Mägi elus kannapöörde: lahkus palgatöölt ja asus Viljandi kutseõppekeskuses kokakunsti õppima. Ühtlasi hakkas ta arendama oma toitlustusettevõtet, mis hakkab pakkuma eesti rahvustoite. «Võidupreemia investeerin kindlasti firma arengusse!» ütles Mägi pressiesindaja vahendusel.

Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka märkis, et leivad olid kõik väga maitsvat ning parima valimine osutus keerukaks. «Võistlejate tase kasvab iga aastaga.» Kõhu Pai võitis siiski suure edumaaga ning hindajate üksmeelsus oli üllatav, lisas ta.

Eve-Kati Mägi retsepti leiab huviline siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles