Taimetervise päev meelitas loodusmajja putuka- ja spordisõbrad

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Eesti maaülikooli doktorant Kaarel Pent tutvustas eilsel taimetervise päeval väiksetele ja suurtele mesilaste ning kimalaste elu.
Eesti maaülikooli doktorant Kaarel Pent tutvustas eilsel taimetervise päeval väiksetele ja suurtele mesilaste ning kimalaste elu. Foto: Erakogu

Kolmandat korda tähistatud taimetervise päeval lõid Tartu loodusmaja töötajad käed Seiklushundiga ning tulemuseks oli meeleolukas orienteerumine, kus igas punktis sai tutvuda erinevate putukate püünisega.

Taimetervise päeva tähistamine on hea võimalus juhtida tähelepanu sellele, kui oluline on meile taimede hea tervislik seisund ning kuidas seda mõjutavad hoogne kaubavahetus ja kliimamuutused. Taimekahjustajate elutegevuse tõttu kannatab meie toidulaud, keskkond ja majandus. Olles teadlik taimetervisega seotud ohtudest, saame kõik anda oma panuse ning vähendada ohtlike taimekahjustajate levimist.

Eile võisid huvilised osaleda Seiklushundi orienteerumispäevakul, mille algus- ja lõpp-punkt asusid Tartu loodusmaja õuel. Orienteerumisrajale oli lisatud ka taimetervisega seotud punktid, mida läbides said orienteerujad panna proovile oma teadmised taimekahjustajatest ja teha tutvust taimetervise valdkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles