Tormijärgne olukord Lõuna-Eestis on stabiliseerumas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused Tartus
Tormikahjustused Tartus Foto: Toomas Liivamägi

Seoses 8. augustil aset leidnud tormiga, said Lõuna-Eesti Päästekeskuse komandod kokku 184 väljakutset.

Peamiselt oli tegemist teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega.

Päästekeskuse kriisireguleerimismeeskond abistas Eesti Energiat ja kohalikke omavalitsusi elektrikatkestustega kaasnevate probleemide lahendamisel.

08. augusti õhtuse tormiga seoses on päästekeskusel pühapäevast tänaseni Jõgevamaal, Põlvamaal, Tartumaal, Valgamaal, Viljandimaal ja Võrumaal teedele ja elektriliinidele langenud puude ning elektrivõrkude avariidele olnud kokku 184 väljakutset.

Kahel korral olid väljakutsed tulekahjule. Pühapäeval kella 20.02 ajal süttis Võrumaal Antsla linnas äikesest puidutöökoda, kella 20.10 ajal süttis äikese tõttu elumaja Jõgevamaal Põltsamaa vallas Võisiku külas. 10. augustil lisandus kaks äikesest tingitud elumaja tulekahju.

Teisipäeval kell 15.49 põles elumaja Jõgevamaal Saare vallas Koseveski külas,  kell 14.22 põles Valgas Väike-Nelgi tn elumaja. Mõlema tulekahju põhjuseks oli äikese tõttu tekkinud voolukatkestus, kui elektri taastudes tekkis rike elektriseadmetes ja süütas maja.

Enamus teedele ja elektriliinidele kukkunud puud on eemaldatud, peamised probleemid on seotud eramajapidamistega, kus puudub elekter. Tormis said kõige rohkem kannatada selle liikumisteele jäänud Valga-, Tartu- ja Jõgevamaa elektriliinid. Praegusel hetkel on Lõuna-Eestis kõige rohkem majapidamisi ilma elektrita veel Tartumaal Tähtvere vallas, Jõgevamaal Torma vallas ja Võrumaal Sõmerpalu vallas.

Tormijärgselt aktiveeriti ka Lõuna-Eesti Päästekeskuse kriisireguleerimismeeskond, mille ülesandeks on koostöös kohalike omavalitsuste ja maavanematega edastada Eesti Energiale infot prioriteetsete objektide kohta, kus elektrikatkestused likvideerida esmajärjekorras ning toetada Eesti Energiat rikete kõrvaldamiseks vajaliku lisaressursiga. Tänasega on olukord Lõuna-Eestis stabiliseerumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles