BMX-ratturid pürgisid Tartus Baltimaade parimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune BMX Weekend Tähtveres.
Mullune BMX Weekend Tähtveres. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Pühapäeval Tartus peetud Baltikumi Karikasarja 2. etapil BMX-krossis osales kokku 128 sõitjat Lätist, Leedust, Soomest ning Eestist.


Parima eestlasena lõpetas võistluse kuueaastaste poiste klassis 2. kohaga Craig Milan Meriloo.


Mehed 19+ võistlusklassis sõitnud Ivo Taavel saavutas 10. koha ning vaatamata asjaolule, et ta A-finaali ei jõudnud, jäi võistlusega igati rahule. «Harjutada, harjutada, harjutada ning veelkord harjutada!» lausus Taavel viimase võistlussõidu järgselt.

Baltikumi Meister BMX-krossis selgub finaaletapil Šiauliai võistlusrajal Leedus, 12. septembril.

Kokku osales tänasel võistlustel seitse Eesti BMX-krossi sõitjat. «Võrreldes Läti sõitjatega, napib eestlastel küll kogemusi, kuid selle eest on neil tahtmist palju nii treenimiseks kui ka  võistlemiseks. Eestlaste kõrget motiveeritust näitab ka asjaolu, et mitmed Tartu noormehed on BMX-krossi juurde jõudnud just BMX Weekend’i pärast. Neid on paelunud võimalus sõita külg külje kõrval Euroopa tippsõitjatega» sõnas BMX Weekend 2010 võistluste direktor Kunnar Karu.

Külalisvõistlejad hindasid võistluse korraldust vägagi kõrgeks ning Läti Jalgratturite Liidu asepresident Janis Silins loodab ka järgmisel aastal Tartu võistlusrada näha nii Baltikumi Meistrivõistluste kui ka Läti Meistrivõistluste kalendris.


Laupäeval samas peetud BMX-krossi Läti meistrivõistlustel võidutses lätlane Arturs Martinsons

22. Läti Meistrivõistlustel BMX-krossis osales kokku 133 sõitjat Lätist, Leedust ning Eestist. Parima eestlasena lõpetas võistluse kuueaastaste poiste klassis 4. kohaga Craig Milan Meriloo.

Meeste eliitklassis oli kogu võistluse vältel kõige kiiremaid ringiaegu sõitnud lätlane Arturs Martinsons esikohal ka poodiumil. Neljakordne Euroopa Meister Martinsons võitis kindlalt mõlemad oma vanuserühma eelsõidud.

Arthur Martinsons sõidab Tartu BMX Weekend’i järgselt Lõuna-Aafrika Vabariiki, BMX-krossi Maailmameistrivõistlustele. Peale seda on ta lubanud taaskord Tartut külastada.
«Taas Tartusse tulles jagab Martinson oma teadmisi ja kogemusi Tähtvere Spordipargis asuva BMX-krossi raja uuenduskuuri läbiviimist juhendades. See annab Tartus treenivatele BMX-krossisõitjatele paremad tingimused harjutamiseks. Kindlasti pakub uuendatud rada ka häid treeningvõimalusi naaberriikide sõitjatele, kes samuti sageli Tartus harjutamas käivad,» rääkis BMX Weekend 2010 võistluste direktor Kunnar Karu.

Karu sõnul on Tartu BMX-krossi rada juba üle  kahe aasta vana ning seega on täpselt paras aeg väikesteks uuendusteks. Martinsonsi nõustamine puudutab just hüpete nurkade korrigeerimist ning viraažidesse sisse- ning väljasõitude lihvimist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles