Politseid hoidsid aastavahetusel rakkes purjus vägivallatsejad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald mehe ja naise vahel
Vägivald mehe ja naise vahel Foto: SCANPIX

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur leidis, et seekordne aastavahetus oli väljakutsete poolest võrreldav mõne ärksama nädalavahetusega.

Tooni andsid enim kaklused, esines alkoholi ülepruukimisest tingitud vägivalda nii avalikus kohas kui ka koduseinte vahel. Paraku olid mitmetes peredes lähisuhtevägivalda kaasatud ka lapsed, vahendas Lõuna prefektuur.

Aastavahetusel lahendas politsei Tartus seitse perevägivallajuhtumit, nendest kolmes osalesid lapsed ning üks tüli oli lastevaheline.

Märkimisväärsemad vahejuhtumid:

31. detsembri hommikul kella 10.30 ajal teatati politseile, et A. Haava tänaval oli pereisa joobes ja vägivaldne ning lõhkus ust. Politsei selgitas kohapeal, et peretüli käigus keegi viga ei saanud. Naisterahvas ei soovinud oma mehe suhtes menetluse alustamist.

31. detsembri õhtul kella 20 paiku sai politsei teate, et Puhja vallas Rämsi külas muutus mees oma naise suhtes agressiivseks ning oli teiste majas viibinute suhtes kasutanud vägivalda. Mees oli väidetavasti vehkinud pudeliga, mille käigus sai üks 22-aastane noormees ka kergelt vigastada. Kiirabi andis talle esmaabi. Juhtumiga tegeleb edasi Tartu politsei.

31. detsembril mõnikümmend minutit enne aastavahetust sai politsei teate, et Kalda teel läks mees oma naisele kallale ja püüdis teda padjaga lämmatada. Sündmuskohal käis politsei, inimesed rahunesid ja naine kellegi äratoimetamist ei soovinud. Meesterahvas lahkus korterist.

1. jaanuaril kella 00.20 paiku sai politsei väljakutse Lina tänava korterisse, kus üks naabrimees oli teisele väidetavasti rusikaga kõhtu löönud ning seejärel oma tuppa varjunud. Pärast patrulli kohalkäiku arvati, et menetlust vaja pole ja olukorra lahendab see, kui alkoholi pruukinud isikud oma kodudes teineteisest lahus on.

1. jaanuaril kella 00.40 paiku sai politsei teate kahe mehe vahelisest kaklusest Sõbra tänaval. Kiirabi andis ühele osalisele esmaabi. Mehed leppisid ära ja lahkusid pretensioonideta.

1. jaanuaril kella 1 paiku läks mees Tartus Aardla tänaval asuvas korteris kallale oma elukaaslasele ning viskas pudeliga oma sugulase suunas. Politsei toimetas agressiivse mehe esialgu kainenema.

1. jaanuaril kella 2 paiku teatati, et Tartus Kaunase puiesteel tungiti 28-aastasele mehele kallale ning lõhuti tema sõiduki aknaklaas. Mees oli lasknud ründajale pipragaasi, mispeale ründaja põgenes. Patrull alustas ründaja otsimist, kuid piirkonnast teda ei leitud. Juhtumi lahendamisega tegeleb Tartu politsei.

1. jaanuaril kella 2.30 paiku teatati kaklusest Narva maanteel asuva ööklubi juures. Patrull selgitas, et samaaegselt oli aset leidnud kaks teineteisest eraldiseisvat kaklust kahe inimese vahel. Kodanikud rahunesid ja selgus, et keegi viga ei saanud. Üks kakluspaar avaldas soovi ka menetluse alustamiseks. Juhtumiga tegeleb edasi Tartu politsei.

1. jaanuaril kella 2.40 ajal teatati politseile, et Tartus Anne tänaval ühes baaris vehkis joobes isik relvaga. Relv võeti mehelt ära ning sooviti, et politsei selle üle vaataks. Kontrollimisel ilmnes, et baariomanik oli nõudnud mehe lahkumist baarist, kuid kuna teda ei kuulatud, läksid mehed tülli. Relvataoliseks esemeks osutus gaasipüstol.

1. jaanuaril kella 3.30 paiku sai politsei teate, et Kreutzwaldi tänaval vehib naine kirvega. Kontrollimisel ilmnes, et 50-aastane naine oli püüdnud kirvega eemale peletada oma eksmeest. Patrull toimetas naise kainenema.

1. jaanuari öösel kella 4 paiku juhtus liiklusõnnetus Kõrvekülas, kus joobes ja juhtimisõiguseta 25-aastane Priit sõitis vastu elektriposti. Viga sai temaga kaasas olnud kaasreisija, 33-aastane Anna, kes oli turvavööga kinnitamata. Naine toimetati haiglasse, politsei alustas juhtunu uurimiseks menetlust.

1. jaanuaril kella 4.40 paiku teatati kaklusest Tartus Riia tänaval kaubamaja ees. Patrull selgitas, et noormees oli suhelnud oma tütarlapsega, kuid möödunud mees sekkus nende vestlusesse. Kutsumata külalisele andis noormees vastu nina ning viga saanud mees tuli toimetada traumapunkti.

1. jaanuaril kella 4.50 paiku sai politsei teate, et Ülenurmes on ühe maja ees kaklus elukaaslaste vahel. Mõned minutid hilisemalt teatati uuesti, et 25-aastane mees kahjustas kurikaga oma külalise ja ühe naabri autot. Politsei toimetas mehe kainenemisele. Tekitatud kahju osas pakkusid isikud, et loodavad omavahel kokkuleppele saada.

1. jaanuaril kella 5 paiku teatati peretülist Võru tänaval. Mehe ja naise vaheline rüselus päädis väidetavasti naise kukkumise ja pea äralöömisega. Kiirabi vaatas isiku üle, midagi eluohtlikku tal ei olnud ning naine toimetati tema enda turvalisuse tagamiseks kainestuskambrisse.

Rõngu alevikus toimus 1. jaanuari hommikul kella 6 ajal kaklus, kus joobes mehel oli pärast rüselust kaduma läinud telefon ja sõrmus. Arstiabi mees ei soovinud.

1. jaanuari õhtul teatati Tartu politseile, et Jaama tänaval on bussipeatuse pingi all kahtlane kilekott. Patrull uuris koti sisu leides sealt paki kiirnuudleid ja suhkrupuru, midagi ohtlikku ei olnud ning kott visati prügikasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles